Esports

Suomalaista Timoa epäiltiin huijaamisesta – vakuutti jenkkipomon poikkeuksellisella tavalla

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Suomalaisen Overwatch-ammattilaispelaajan Timo ”Taimou” Kettusen epäiltiin keväällä käyttävän huijausohjelmia. Väitökset elävät yhä, mutta Kettusen pomo on nyt valottanut tilannetta omasta näkökulmastaan.
Keväällä julkaistun Blizzard Entertainmentin uusin peli Overwatch on yksi vuoden suurimmista hiteistä. Pelin yksi lukuisista ammattilaispelaajista on Timo ”Taimou” Kettunen, joka edustaa yhdysvaltalaista Team EnVyUs -organisaatiota.

Huhtikuusta asti organisaatiota edustanut Kettunen oli keväällä otsikoissa useampaan kertaan varsinkin Reddit-keskustelusivustolla, kun häntä väitettiin huijausohjelmien käyttäjäksi. Yhdessä Youtubeen ladatussa 20-sekuntisessa videossa Kettusen väitetään käyttävän aimbot-huijausohjelmaa [ohjaa tähtäimen automaattisesti vastustajia kohti].

Kettunen on itse kiistänyt huijausväitteet, eikä häntä ole kielletty pelaamasta mistään turnauksista. Huijausväitteet elävät yhä kuitenkin, vaikka harvemmin.

Yksi väitetty video Kettusen huijaamisestaEnVyUsin yhdysvaltalaisomistaja Mike ”Hastr0” Rufail on nyt kertonut Twitter-tilinsä kautta omat näkemyksensä ja kokemuksensa Kettusen pelitaidoista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rufailin omistama EnVyUs omistaa oman pelitalon Pohjois-Carolinassa, jossa myös Kettunen on viettänyt aikaa useampaan otteeseen. Kettusen saapuessa talolle ensimmäistä kertaa Rufail pisti hänet pelaaman upouusilla, juuri pakkauksista otetuilla pelivälineillä ja itse kokoamallaan tietokoneella.

Hän halusi varmistaa, että nuori suomalaispelaaja ei tosiaan käyttäisi apuohjelmia pelatessaan. Uusista laitteista huolimatta suoritukset olivat edelleen hämmästyttäviä: Peli toisensa jälkeen Kettunen oli täysin ylivoimainen muita vastaan.Jos tviitti ei näy yllä, voit katsoa sen täältä.

Tapauksen jälkeen Kettunen on voittanut useamman suuren turnauksen, minkä lisäksi hän on joukkueensa kanssa yksi maailman parhaimmista. Palkintorahaa Kettunen on voittanut tänä vuonna lähes 40 000 dollaria, joka on eniten kaikista Overwatch-pelaajista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt