Suomalainen Overwatch-pelaaja Timo ”Taimou” Kettunen oli liian hyvä pelaamaan – pomo testasi pelitaitoja - Esports - Ilta-Sanomat

Suomalaista Timoa epäiltiin huijaamisesta – vakuutti jenkkipomon poikkeuksellisella tavalla

Timo ”Taimou” Kettunen on yksi kovimmista Overwatch-pelaajista maailmassa.

Julkaistu: 23.12.2016 11:35

Suomalaisen Overwatch-ammattilaispelaajan Timo ”Taimou” Kettusen epäiltiin keväällä käyttävän huijausohjelmia. Väitökset elävät yhä, mutta Kettusen pomo on nyt valottanut tilannetta omasta näkökulmastaan.

Keväällä julkaistun Blizzard Entertainmentin uusin peli Overwatch on yksi vuoden suurimmista hiteistä. Pelin yksi lukuisista ammattilaispelaajista on Timo ”Taimou” Kettunen, joka edustaa yhdysvaltalaista Team EnVyUs -organisaatiota.

Huhtikuusta asti organisaatiota edustanut Kettunen oli keväällä otsikoissa useampaan kertaan varsinkin Reddit-keskustelusivustolla, kun häntä väitettiin huijausohjelmien käyttäjäksi. Yhdessä Youtubeen ladatussa 20-sekuntisessa videossa Kettusen väitetään käyttävän aimbot-huijausohjelmaa [ohjaa tähtäimen automaattisesti vastustajia kohti].

Kettunen on itse kiistänyt huijausväitteet, eikä häntä ole kielletty pelaamasta mistään turnauksista. Huijausväitteet elävät yhä kuitenkin, vaikka harvemmin.

Yksi väitetty video Kettusen huijaamisesta

EnVyUsin yhdysvaltalaisomistaja Mike ”Hastr0” Rufail on nyt kertonut Twitter-tilinsä kautta omat näkemyksensä ja kokemuksensa Kettusen pelitaidoista.

Rufailin omistama EnVyUs omistaa oman pelitalon Pohjois-Carolinassa, jossa myös Kettunen on viettänyt aikaa useampaan otteeseen. Kettusen saapuessa talolle ensimmäistä kertaa Rufail pisti hänet pelaaman upouusilla, juuri pakkauksista otetuilla pelivälineillä ja itse kokoamallaan tietokoneella.

Hän halusi varmistaa, että nuori suomalaispelaaja ei tosiaan käyttäisi apuohjelmia pelatessaan. Uusista laitteista huolimatta suoritukset olivat edelleen hämmästyttäviä: Peli toisensa jälkeen Kettunen oli täysin ylivoimainen muita vastaan.

pic.twitter.com/uUwtBO1yIh— Mike Rufail (@hastr0) December 20, 2016

Jos tviitti ei näy yllä, voit katsoa sen täältä.

Tapauksen jälkeen Kettunen on voittanut useamman suuren turnauksen, minkä lisäksi hän on joukkueensa kanssa yksi maailman parhaimmista. Palkintorahaa Kettunen on voittanut tänä vuonna lähes 40 000 dollaria, joka on eniten kaikista Overwatch-pelaajista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?