Peli seis! Nämä ohjeet tulisi jokaisen pelaajan – ja vanhemman – lukea

Suomalaisten kilpapelaajien keskusjärjestö Suomen elektronisen urheilun liitto on suomentanut Ruotsissa pelaajille julkaistun eettisen ohjeiston.

Kotimaisten e-urheilijoiden olisi hyvä tutustua SEUL ry:n luomaan eettiseen ohjeistoon.

21.12.2016 10:09

Suomen elektronisen urheilun liiton vilkkaan vuoden huipentuma on lähes puoli vuotta työn alla ollut eettinen ohjeisto, joka on viimein kaikkien luettavissa liiton verkkosivuilla.

Ohjeisto sisältää erilaisia ohjeita niin pelaajille, uusille e-urheilufaneille kuin vanhemmille. Myös tapahtumajärjestäjät on otettu huomioon ohjeistusta laatiessa.

Vanhemmille tarkoitettu osio sisältää muun muassa sellaisia ohjeita kuin pelistä kyseleminen, yhdessä pelaaminen ja laneilla (verkkopelitapahtumissa) yhdessä käyminen.

Ohjeistusta on laatinut pääasiassa SEUL ry:n puheenjohtaja Erkka Jouste sekä Helsingin yliopistossa pelikasvatusta tutkiva Mikko Meriläinen. Oman panoksensa ohjeistukseen on antanut lisäksi muun muassa nettivihaa kokenut liittohallituksen jäsen Miisa Nuorgam sekä Pelastakaa Lapset ry.

– ”Suomen e-urheilun eettisiin ohjeisiin olemme kirjanneet joukon eettisiä perussääntöjä pelaajille ja e-urheilutapahtumien järjestäjille. Haluamme näiden ohjeiden leviävän suomalaiseen e-urheiluun ja toivomme niiden toimivan työkaluina kaikille e-urheilun parissa toimiville, jotta voimme luoda lajin pariin avoimen ja vastaanottavan ilmapiirin” kirjoittaa liiton puheenjohtaja Jouste ohjeiston sisällöstä ensimmäisellä sivulla.

SEUL ry:n julkaisema eettinen ohjeisto pohjautuu keväällä Ruotsissa julkaistuun Svensk eSports Code of Conduct -oppaaseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?