Tampereelta tärähti: Jo toinen Suomi-seura rakentaa kilpapelijoukkueen

HIFK ei ole enää yksin. Myös tamperelainen urheiluseura Tampere Saints on ilmoittanut laajentavansa kilpapelaamiseen.

Amerikkalaisen jalkapallon seura laajentaa toisena urheilutahona Suomessa kilpapelaamiseen.

14.12.2016 13:23

Vuonna 1998 perustettu amerikkalaisen jalkapallon seura Tampere Saints etsii itselleen Counter-Strike: Global Offensive -joukkuetta, seura kertoi verkkosivuillaan.

Saintsin esports-puolesta vastaa pääasiassa LanTrek-tapahtuman järjestäjiin ja Suomen elektronisen urheilun hallitukseen kuuluva Miisa ”Naiades” Nuorgam, joka tulee myös toimimaan tulevan CS:GO-joukkueen managerina.

Tampere Saints hakee CS:GO-joukkuetta avoimella haulla. Joukkueen ei tarvitse olla Pirkanmaalta tai lähiseuduilta, vaan kaikki kiinnostuneet ympäri Suomea voivat hakea Saintsiin. Hakuohjeisiin voi tutustua Saintsin verkkosivuilla.

Ilta-Sanomat otti yhteyttä Nuorgamiin, joka kertoi Saintsin olleen yhteydessä häneen.

– Tampere Saintsista otettiin yhteyttä minuun kun tiesivät, että olen Tampereella toimiva eSports-tyyppi. Mutta siinä oli kyllä alkuun joku joka mua ehdotti niille, mutta en tiedä kuka se oli, kertoo Nuorgam IS:lle.

Tuletko työskentelemään Saintsin parissa täysipäiväisesti?

– Todennäköisesti en ihan täyspäiväisesti, ainakaan alkuun, mutta olishan se kiva sitten jossain vaiheessa!

Olet mukana SEULin ja LanTrekin toiminnassa. Miten olet varautunut mahdollisiin ristiriitoihin, jos esimerkiksi joukkueesi pelaa LanTrekeilla?

– Suomen peliskene on niin pieni, että aina on jonkun organisaation edustaja jossain tapahtumassa töissä. Mutta todennäköisesti se tehdään niin, että mä jäävään itseni tuomarina niistä peleistä, missä mahdollinen oma joukkue pelaisi.

– Jos taas tulee asia, joka menee päätuomarointiin asti (ja se on todella harvinaista), niin silloin toimin päätuomarina. Turnauksen aikana olen kuitenkin lähtökohtaisesti päätuomari, enkä manageri.

– Apuna on kuitenkin tuomaritiimi, joista joku on aina näkemässä kaikki tilanteet. Luotan heidän sanaan kaikissa päätöksenteoissa, jotka liittyy pelin sisällä tapahtuneisiin kysymyksiin.

Kilpapelaaminen on kasvanut viime vuosien aikana huimasti Suomessa. Millaisena näet Suomen kilpapeliyhteisön?

– eSports-yhteisön näen kauhean monimuotoisena – hirveästi mielipiteitä, ihmisiä ja agendoja, mutta loppupeleissä ollaan kaikki samalla asialla ja pidetään yhtä.

Nuorgamin mukaan Saintsin tavoite on vakiinnuttaa paikkansa Suomen esports-organisaatioiden joukossa ja tähdätä nopeasti ammattitasolle. Tamperelaisseuralla on tarkoitus laajentaa ajan mittaan myös muihin peleihin kuten Overwatchiin.

Tampere Saints on toinen suomalainen urheiluseura joka laajentaa kilpapelaamiseen. Marraskuussa Helsingin IFK ilmoitti omasta Overwatch-joukkueestaan, joka kisaa Helsinki REDS -nimellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?