43 miljoonaa katsojaa: Peliturnaus vei NHL-finaaleja kuin kuoriämpäriä

League of Legends pelin MM-kisat kiinnostivat jälleen katsojia. Finaalia katsoi tänä vuonna huimat 43 miljoonaa ihmistä.

Vuoden 2016 Worlds-finaalit pelattiin STAPLES Centerillä, Los Angelesissa 30. lokakuuta.

11.12.2016 14:33

Maailman suosituimpiin peleihin lukeutuvan League of Legendsin lokakuussa pelattua MM-kisafinaalia seurasi 43 miljoonaa katsojaa, kertoo pelinjulkaisija Riot Games.

Finaalia seurasi parhaimmillaan samanaikaisesti 14,7 miljoonaa silmäparia, mutta yhteensä SK Telecom T1- ja Samsung Galaxy -joukkueiden välinen finaali tavoitti 43 miljoonaa katsojaa.

Edellisvuonna Worlds-kisojen finaalia katsoi samanaikaisesti parhaimmillaan 14 miljoonaa ihmistä, mutta silloin finaali tavoitti yhteensä ”vain” 36 miljoonaa katsojaa.

Neljä viikkoa kestäneitä Worlds-kisoja katsottiin yhteensä 370 miljoonan tunnin edestä. Riot ei kertonut, mikä on ollut kisojen keskimääräinen katsojamäärä per ottelu.

Kisojen palkintopotti oli LoLin historian suurin koskaan. Ennätyksellisestä 6,7 miljoonan dollarin palkintopotista 4,6 miljoonaa tuli fanien tekemistä pelinsisäisistä ostoista.

NHL-finaalit kalpenivat vertailussa

Riot Gamesin kertomat luvut kisoista ovat todella kovat jopa perinteiseen urheiluun verrattuna.

Tämän vuoden NHL Stanley Cup -finaaleita katsoi parhaimmillaan 6,9 miljoonaa ihmistä samanaikaisesti ja keskimäärin 5,4 miljoonaa silmäparia, kertoi NBC-kanava tiedotteessaan.

Vertailua tosin haittaa se, että Riotin lukemat ovat kansainväliset ja katsojat seuraavat otteluita maksutta eri suoratoistopalveluista, kun taas NBC:n katsojaluvut ovat Yhdysvalloista ja ottelut ovat maksumuurin takana.

Worlds-kisat voitti tänä vuonna korealainen SK Telecom T1 -joukkue, jolle maailmanmestaruus oli jo joukkueen kolmas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?