24-vuotias Dota 2 -pelaaja Jesse ”JerAx” Vainikka elää unelmaansa - Esports - Ilta-Sanomat

”Mikään ei tuntunut merkittävältä” – Nyt Jesse, 24, elää unelmaansa pelaamalla pelejä

Jesse ”JerAx” Vainikan esittelyvideo kuvattiin Suomessa loppusyksyn aikana.

Julkaistu: 9.12.2016 10:54

24-vuotias Jesse ”JerAx” Vainikka on yksi harvoista suomalaisista Dota 2-pelaajista, joka elättää itsensä pelaamalla.

Bostonissa on tällä hetkellä käynnissä kolmen miljoonan dollarin Dota 2 -turnaus. 16 joukkueen turnauksessa kisaa myös yksi suomalainen: 24-vuotias Jesse ”JerAx” Vainikka.

Eurooppalaisessa OG-joukkueessa pelaava Jesse on ollut turnauksessa tavallista enemmän esillä.

Dota 2:n julkaisija Valve, joka tukee turnausta rahoittamalla palkintopotin, näyttää aina isoimpien turnauksien yhteydessä muutamista valikoiduista pelaajista tehtyjä pelaajaesittelyvideoita.

Jesse on saanut tällä kertaa kunnian olla yksi harvoista pelaajista, josta on tehty lähes neljäminuuttinen video.

Jesse ”JerAx” Vainikan esittelyvideo

Videolla Jesse kertoo Dotan muuttaneen hänen elämänsä.

– Kävin kouluissa ja opiskelin esimerkiksi fysiikkaa sekä matikkaa, mutta mikään ei tuntunut merkittävältä tai sellaiselta, mikä muuttaisi elämäni. Nyt minusta tuntuu, että Dota on muuttanut koko elämäni.

– Luulen että Dota valitsi minut, enkä minä sitä. Dota vain vei minut eikä antanut mahdollisuutta, sanoo Jesse videolla.

Peliura on vienyt Jessen Suomesta aina Koreaan asti, jossa hän asui reilut puoli vuotta keväällä 2015. Palkintorahaa on kertynyt uran aikana yli 412 000 dollaria.

Videolla ääneen pääsee Jessen lisäksi hänen perheensä, johon kuuluu vanhempien lisäksi sisko ja veli. Kaikki kertovat olevansa ylpeitä Jessestä, mutta isän ylistys poikansa taidoista on yksi videon kohokohdista.

– Hän on todella hyvä. Hän pärjää hienosti. Hänen täytyy olla yksi parhaimmista pelaajista koko maailmassa, kertoo Jessen isä Jouni Vainikka videolla.

Aikaisemmin Valven esittelyvideoihin on suomalaispelaajista päätynyt Vainikan entinen joukkuetoveri Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen, jonka video esitettiin pelin MM-kisoiksi kutsutun The International 2016 -turnauksen yhteydessä elokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?