Askel lähemmäs urheilua: Kilpapelaajat Suomen Olympiakomitean kumppaneiksi

Suomen elektronisen urheilun liitto on hyväksytty Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäseneksi.

Erkka Jouste on ollut SEUL ry:n puheenjohtaja viimeiset kaksi vuotta. Vuodenvaihteessa hän jättää kuitenkin pestin.

30.11.2016 9:19

Suomalaisten kilpapelaajien keskusjärjestö SEUL ry, Suomen elektronisen urheilun liitto, on hyväksytty Suomen olympiakomitean kumppanuusjäseneksi kertoo liitto tiedotteessaan.

Päätös tehtiin Olympiakomitean syyskokouksen yhteydessä Lahdessa 26. marraskuuta. Kumppanuusjäsenillä on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta.

– Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäsenyys merkitsee liitolle vahvaa luottamusta elektronisen urheilun kentän toimintaan, kommentoi liiton puolesta kokoukseen osallistunut varapuheenjohtaja Joonas Kapiainen.

– Se on tärkeä tunnustus, joka entisestään lähentää meitä muun kotimaisen urheilukentän kanssa ja luo uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyölle toimijoiden kesken. Jäsenyyden myötä meillä on yhä merkittävämpi vastuu edustaa elektronista urheilua harraste- sekä huippu-urheilulajina Suomessa.

Liitto on aiemmin ollut Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation VALO ry:n kumppanuusjäsen.

Valo ja Suomen Olympiakomitea yhdistyvät vuodenvaihteessa, jonka jälkeen suomalaisen liikunnan ja urheilun kattojärjestönä toimii itsenäisesti uusi Olympiakomitea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?