Internet ei ikinä unohda: Näissä pelaajien säädöissä loppuu myötähäpeäkin kesken

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
”Internet ei unohda” on lause, joka pitää paikkaansa myös kilpapelaajien kommelluksien kohdalla.
Jos joku urheilulaji on internetin ikioma, se on kilpapelaaminen. Pelin henkeen kuuluu myös se, että pelaajia ja näiden suorituksia kohdellaan internetin sääntöjen mukaisesti. Niin onnistumisia kuin epäonnistumisia.

Tällä tavoin syntyvät legendat, meemit ja lentävät lauseet. Osasta on tullut osa pelaajien ja joukkueiden brändiä hyvässä, osan kanssa taas näiden on vain opittava elämään.

On aika perehtyä muutamiin legendaarisimmista hetkistä peleissä ja pelien ulkopuolella. Näistä aineksista on esports-meemit taottu.

Kättelemisellä televisioon ja nettihitiksi

Ammattilaispelaajien pelisuoritukset eivät aina mene ihan nappiin, mutta jälkihaastatteluissakin on nähty erikoisia kommelluksia. Tai pikemminkin kättelyjä.

Tunnetuin tapaus on yhdysvaltalaisen Brandon ”A_Seagull” Larnedin kättely haastattelijan kanssa Overwatch-pelin suurimmasta turnauksesta, 300 000 dollarin Overwatch Openista.

Kättely keräsi muun muassa suositun yhdysvaltalaisen tv-isännän Jimmy Fallonin huomion, joka piikitteli Larnedin kättelyä ohjelmassaan.Toinen tunnettu tapaus on ruotsalaisen Fnatic-joukkueen Freddy ”KRiMZ” Johanssonin kättely ESWC 2014 -tapahtuman finaalin jälkeen, jonka Fnatic oli voittanut.

Counter-Strike-pelaaja Johansson ei ollut aivan parhaimmillaan haastattelussa, kun kättelyä haittasi kädessä ollut mikrofoni. Video on kerännyt Youtubessa jo lähes miljoona näyttökertaa.Fnaticin promovideo on liian rankkaa katsottavaa henkisesti

Kilpapelaamisen ykkösnimiin lukeutuva Fnatic-organisaatio teki maaliskuussa 2015 uransa suurimman virheen lataamalla Youtubeen vajaan kaksiminuuttisen promovideon organisaation uudesta Counter-Strike-joukkueesta.

Videolla joukkueen pelaajat ”esittävät kovia jätkiä” kameralle erittäin tönkösti. Yhtä videon tunnetuimmista kohdista tähdittää Robin ”Flusha” Rönnquist, jonka päänpudistuksesta on tullut CS-yhteisön suosikkimeemi.

Video sai sen verran tylyn vastaanoton esimerkiksi redditissä, että Fnatic on itse poistanut alkuperäisen videon sekä siihen liittyvät viittaukset. Youtubesta löytyy kuitenkin useita kopioita videoista.

Myötähäpeän uudeksi esimerkiksi nousseen videon yksi uudelleenlataus on kerännyt tähän mennessä yli 800 000 näyttökertaa Youtubessa.Jaryd ”summit1g” Lazar ja surullisen kuuluisa Molotovin coctail

Twitch.tv-sivuston suosituimpiin striimaajiin lukeutuva yhdysvaltalainen Jaryd ”summit1g” Lazar teki uransa suurimman mokan toukokuussa 2016.

Ammattipelaajaksi aikoinaan tahtonut Lazar pääsi pitkästä aika pelaamaan kovien nimien kanssa, kun hän auttoi Texasissa pelatussa Counter-Strike: Global Offensive -turnauksessa Splyce-joukkuetta.

Lazar johti joukkueensa kanssa lohkon viimeisen pelin avauskarttaa 15–11-lukemin. Kierroksen 28 lopulla Lazar oli yksin kahta pelaajaa vastaan, ja frägättyään molemmat oli hän vain pommin purkamisen päässä karttavoitosta – jota ei kuitenkaan koskaan tullut.

Lazar innostui juhlimaan 1vs2-tilanteen voittoa niin kovasti, että irrotettuaan silmänsä hetkeksi näytöstä hän juoksi vahingossa itse heittämänsä polttopullon yli, joka poltti hänet kuoliaaksi.

Hävityn kierroksen jälkeen ottelu venyi lopulta jatkoajalle ja Splyce hävisi lopulta kartan sekä koko ottelun. Lazarin mokaa todisti suorana yli 100 000 katsojaa.

Twitch.tv:n rakastettu/vihattu chätti aloitti tapauksen yhteydessä toistaa Lazarin runsaasti käyttämää ”1g”-heittoa, josta on tullut tapahtuman jälkeen synonyymi polttopullotapolle.

Lazar on todennut Twitterissä tapahtuman olleen hänen elämänsä noloin. Youtubessa molotov-moka on kerännyt yhteensä vajaat miljoona näyttökertaa.Entisen Fnatic-pelaajan Robin ”flusha” Rönnquistin mielipide tämän artikkelin videoihin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt