Skini, hedy, rank... – tiedätkö, mitä pelaajien termit tarkoittavat?

Tietokonepelisanasto saattaa olla melkoista hepreaa. Radio Aalto selvitti yhdessä suomalaisen ammattilaispelaajan Miikka ”suNny” Kempin kanssa, mitä yleisimmät pelitermit tarkoittavat.

17.11.2016 20:43

Termit kuten hedy, pro ja noob eivät ole päivän selviä kaikille. Ammattilaiset osaavat kuitenkin avata oman lajinsa termejä myös tavallisille tallaajille.

Radio Aalto haastatteli suomalaista ammattipelaajaa Miikka ”suNny” Kemppiä, joka kertoi Joonas Vuorelalle oman pelinsä Counter-Strike: Global Offensiven sanastoa.

– Boom headshot! Hedyllä tarkoitetaan sitä, että ammutaan pelissä toista päähän. Pelaajakansassa niin sanotusti ”siisti juttu”, faktoittaa Kemppi videolla.

Skinit, eli aseiden ulkoasut, ovat isossa osassa Kempin pelaamassa CS:GO:ssa, vaikka ne eivät vaikuta itse pelaamiseen lainkaan. Skinejä voi saada laatikoista, joiden avaaminen maksaa.

– Helppo vertauskuva ovat nappulakengät: Jos haluat uuden skinin, niin saat vihreät. Aseisiin saa siis erilaisia maaleja ja päällysiä, että ne aseet näyttävät erilaisilta. Ulkonäkökysymys, eli niistä ei saa mitään hyötyä.

– Harvinainen puukko saattaa maksaa 400 euroa. Skinejä voi kanssa ostaa erikseen, mutta niiden kanssa pitää olla tarkkana, muistuttaa Kemppi.

Katso jutun alusta olevasta videosta Kempin selityksiä termeistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?