Miikka, 22, elättää itsensä pelaamalla Counter-Strikea: ”Ihan hyvin menee”

Radio Aallon haastattelussa 22-vuotias suomalainen Miikka Kemppi kertoo arjestaan tietokonepelaajana. Counter-Strike-pelissä hänet tunnetaan nimimerkillä suNny.

Kilpapelaamisen suosio on kovassa nousussa ympäri maailmaa, varsinkin Yhdysvalloissa, mutta myös Suomessa.

Yksi suomalaisista ammattilaispelaajista on Counter-Strike: Global Offensivea pelaava 22-vuotias vantaalainen Miikka ”suNny” Kemppi.

Radio Aallon haastattelussa Kemppi ei suostu kertomaan kuinka paljon hän tienaa kuukaudessa. Pelaamalla hän pystyy kuitenkin elättämään itsensä.

– En itse tykkää summista puhua. Sen verran, että pystyn elämään yksin täällä Pähkinärinteessä. Ihan hyvin menee, Kemppi sanoo Radio Aallolle.

Kemppi pelaa suomalaisessa ENCE eSpots -joukkueessa, joka maksaa hänen palkkansa. Kuukausipalkan lisäksi rahaa tienataan esimerkiksi turnausvoittoina.

– On mahdollista että tulee provisiopalkkioita kuukausipalkan päälle. Ja tietenkin palkintorahoja. Pelaajat käy nämä yleensä läpi työnantajan kanssa ennen kuin nimet pistetään paperiin.

Turnauksista saatavat palkintosummat saattavat olla suurempia kuin kuukausittain tilille putoava palkka.

– Turnauksia on ihan mieletön määrä ulkomailla ja kotimaassa. Liigoja on myös paljon netissä, eli ei ole niin sanottua yhtä ”SM-liigaa”, vaan koko ajan on paljon kaikenlaista.

Esportsearnings.com-sivuston mukaan Kemppi on tienannut tänä vuonna reilut 11 500 dollaria turnausvoittoina. Hänen vuoden kovimpia saavutuksiaan ovat elokuussa saavutettu Suomen mestaruus sekä MM-kulta lokakuulta.

Katso Radio Aallon tekemä haastattelu kokonaisuudessaan jutun alusta.

Työt tehdään iltaisin

Radio Aallolle Kemppi kertoo joukkueensa pelaavan viitenä päivänä viikossa. Treenit loppuvat yleensä lähempänä keskiyötä.

– Pelataan pääasiassa joukkueena sunnuntaista torstaihin, viisi-kuusi tuntia päivässä.

Harjoittelumäärä määräytyy turnauksien mukaan. Lisäksi pelaajat treenaavat myös yksinään.

– Jos ei ole turnauksia tulossa, niin sitten pelataan vähän vähemmän. Isompia turnauksia varten sitten tietenkin enemmän.

Tällä hetkellä Kempin pelitunnit ovat 61,5 tuntia viimeiseltä kahdelta viikolta hänen Steam-profiilinsa mukaan.

Ilta-Sanomien esports-uutisointia voi seurata myös Twitterin ja Facebookin välityksellä!

Lähikuppilassa tunnistetaan

Haastattelun viimeinen kysymys tulee suoraan: Onko Miikka Kempillä faneja?

– On mulla faneja. Jos menee vaikka lähikuppilaan joskus, niin kyllä siellä ihmiset tulee kyselemään. Enemmän kyllä ulkomailla. Jos kävelee jossain tapahtumissa, niin siellä ihmiset uskaltaa tulla kyselemään nimikirjoituksia.

– Suomessa saa olla vielä vapaa-ajalla rauhassa, mutta kyllä mä huomaan että mut tunnistetaan. Ei ehkä kasvotusten vielä uskalleta tulla silleen samalailla [kuin ulkomailla].

Muokattu klo 18.47: Kemppi on 22-vuotias, eikä 23, kuten jutussa alunperin väitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?