Nyt on hommat isollaan: Kilpapeliliiga ottaa mallin suoraan NFL:stä

Tämän vuoden hittipeleihin lukeutuva Overwatch saa oman kilpapeliliigansa, joka ottaa vahvasti vaikutteita NFL-liigasta.

Overwatch-liiga ottaa runsaasti vaikutteita perinteisistä urheilusarjoista.

Yli 20 miljoonaa kopiota maailmalla myynyt Blizzard Entertainmentin julkaisema Overwatch saa oman kilpapelaajille suunnatun liigan uutisoi ESPN.

Liigaan otetaan mukaan vahvasti elementtejä NFL:stä, amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliigasta, jossa kauden päätteeksi järjestetään draft-tilaisuus. Ennen draftia pelaajat osallistuvat harjoitusleireille, joissa he pääsevät näyttämään kykyjään erilaisissa testeissä.

Blizzard aikoo järjestää uuden liigansa parissa uudenlaisen testitapahtuman (combine), johon pääsevät mukaan ainoastaan erinomaisesti pärjänneet Overwatch-pelaajat.

Combine-tilaisuudessa pelaajia testataan useilla eri tavoilla, minkä jälkeen joukkueilla on mahdollisuus kiinnittää pelaajia heidän suoritustensa ja ansioluettelon perusteella. Tarkempia tietoja, vaatimuksia tai ajankohtaa ei ole vielä kerrottu.

Tällainen voi olla sinun matkasi Overwatchin huipulle

– Ammattilaiseksi nousemisessa pitää olla askel sen välillä, että ”nouset ladderin parhaaksi” ja ”saat sopimustarjouksen joukkueelta”. Meidän mielestämme combine on loistava välivaihe, kommentoi Overwatchin globaali esports-vastaava Nate Nanzer ESPN:lle.

– Meille on todella tärkeää että pelaajia kohdellaan hyvin. Emme halua tämän olevan riskialtis peliliike nuorille, jotka haluavat Overwatch-ammattilaisiksi, vaan haluamme tästä kunnollisen ammatin heille, Nanzer jatkoi.

Kaikki pelaajat, jotka pääsevät ammattilaissopimukseen käsiksi testauksen kautta, saavat Blizzardin takaaman minimipalkan sekä etupaketin. Palkan suuruutta tai paketin sisältöä ei ole kerrottu.

Uuden liigajärjestelmän myötä joukkueiden omistajat sekä pelaajat saavat myös oman osansa liigan tuloista.

Perinteiset joukkueet syrjään: Nyt edustetaan kaupunkia!

Normaalisti esportsin parissa kilpaillaan organisaatioiden alaisuudessa, mutta Blizzard on päättänyt kokeilla uutta lähestymistapaa Overwatchin parissa.

Uudessa liigassa joukkueet edustavat kaupunkeja. Uuden liigan myötä liigapaikat ovat pysyviä, eli kauden tai vuoden päätteeksi ei ole karsintoja.

Yhtiö ei ole vielä kertonut, mitkä kaupungit tai maat ovat mukana liigassa. Esittelyvideolla paljastetaan kuitenkin alueiden olevan Amerikka, Eurooppa sekä Aasian ja Tyynenmeren alue. Lisäksi Kiina sekä Korea ovat videolla omia alueitaan.

Blizzardin toimitusjohtajan Michael Morhaimen mielestä nyt on sopiva hetki aloittaa perinteisen urheiluliigan kaltainen liiga myös kilpapelaamisen parissa, sillä laji on saavuttanut nyt eräänlaisen käännekohdan.

– On kauheasti kiinnostusta ja kysyntää. Haluamme tarjota katsojille kokemuksen, jota he ovat odottaneet ja minkä he ansaitsevat, kuvaili Morhaime lokalisoinnin etuja ESPN:lle.

Jääkiekkoseura HIFK:n luoma Helsinki Reds -joukkue tulee varmasti tavoittelemaan paikkaa Overwatch-liigaan.

Nanzer puolestaan hahmottelee tilannetta, jossa fanit voivat seurata paikan päällä areenalla oman kotikaupunkinsa Overwatch-joukkueen kilpailevan säännöllisesti.

– Mielestämme lokalisointi luo vahvemman siteen pelaajien, joukkueiden ja pelaajien välillä. Lokalisoimalla tarjoamme joukkueille uuden tulolähteen, joka toimii jo perinteisessä urheilussa, mutta ei ole toistaiseksi kuulunut esportsin ekosysteemiin, kertoo Nanzer yhtiön suunnitelmista ESPN:lle.

Overwatch-liigan esittelyvideo

Näillä näkymin Blizzardin ensimmäinen Overwatch-liiga alkaa kesällä 2017. Vuonna 2018 liiga on tarkoitus järjestää kahdesti: keväällä ja kesällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?