No nyt! HIFK tekee uuden aluevaltauksen: Laajentaa kilpapelaamiseen - Esports - Ilta-Sanomat

No nyt! HIFK tekee uuden aluevaltauksen: Laajentaa kilpapelaamiseen

Helsinkiläinen urheiluseura HIFK on ensimmäisenä perinteisenä urheiluseurana Suomessa laajentanut kovassa nosteessa olevaan kilpapelaamiseen.

5.11.2016 14:06

Suomen vanhimpiin ja menestyneimpiin urheiluseuroihin kuuluva HIFK esitteli medialle perjantaina Helsingin Messukeskuksessa ensimmäisen kilpapelijoukkueensa, joka tottelee nimeä Helsinki REDS.

Kuudesta nuorukaisesta koostuva joukkue pelaa keväällä julkaistua Blizzard Entertainmentin hittipeliä Overwatchia. Peli on myynyt reilun puolen vuoden aikana huimat 20 miljoonaa kappaletta maailmalla.

Overwatchin suosio on kovassa nousussa myös kilpapelaajien keskuudessa. Peli saa viimeisimpien huhujen mukaan ensi vuodeksi oman miljoonaliigansa.

– Globaalilla tasolla esports on kehittynyt kovasti viime vuosina, ja tästä junasta emme halua jäädä paitsi. Pitkällä tähtäimellä tämä voi olla uusi alalaji HIFK:n katon alla, kommentoi HIFK:n myyntipäällikkö Jussi Patjas tilaisuudessa seuran päätöstä hypätä mukaan esports-kentille.

HIFK on ensimmäinen perinteinen urheiluseura joka laajentaa kilpapelaamiseen Suomessa. Maailmalla lajin ovat löytäneet tänä vuonna muun muassa saksalainen FC Schalke 04 -joukkue sekä Ranskan ylpeys Paris Saint-Germain.

– Olemme todella innoissamme, että viimein elektroninen urheilu huomioidaan perinteikkäiden urheiluseurojen keskuudessa siinä missä mikä tahansa muu joukkueurheilukin. Vaikka maailmalla trendi on jo huomattu jokin aikaa sitten, niin silti suomalaiset ovat edelleen elektronisen urheilun eturintamassa, kertoo puolestaan Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen lehdistötiedotteessa.

Palkkaa nuorukaiset eivät vielä ainakaan nosta pelaamisesta. HIFK ei myöskään suostunut kommentoimaan tilaisuuden aikana kuinka pitkät sopimukset pelaajilla on seuran kanssa.

Helsinki REDS -joukkueen kokoonpano

Nuorista pelaajista koostuva joukkue treenaa alkuun viisi kertaa viikossa noin viisi tuntia kerrallaan.

Loppuvuoden aikana joukkueen on tarkoitus yhdessä managerinsa Christer Kasurisen kanssa selvittää joukkueen todellinen taitotaso, minkä jälkeen joukkue katsoo vasta tulevia turnauksia.

Näin syntyi Helsinki REDS

Ensimmäisen kerran esportsista puhuttiin Nordenskiöldin­kadulla sijaitsevalla Helsingin jäähallilla, tutummin sanottuna Nordiksella, reilut puoli vuotta sitten, kertoi Patjastilaisuudessa.

Seura oli tämän jälkeen yhteydessä Suomen esports-yhteisön suurimpiin tukijoihin lukeutuvaan Jimm’s-tietokoneliikkeeseen, jonka jälkeen projekti otti aimo harppauksen eteenpäin yhteistyökuvion varmistuttua.

Kuuden miehen Overwatch-joukkue rakennettiin lopulta kapteeni Roope ”Ruape” Kurkelan johdolla. Kokoonpano saatiin kasaan vasta lopulta useita viikkoja kestäneiden tryoutien päätteeksi. Joukkueen pelaajista osa on pelannut aikaisemmin yhdessä Migraine-joukkueessa.

Testipelien aikana pelaajilla ei ollut tietoa, että vasta kasattu joukkue tulisi pelaamaan HIFK:n alaisuudessa.

– Jätkät ovat harjoitelleet yhdessä jo muutaman viikon ajan aivan mahtavalla meiningillä. Olen varma, että tämä joukkue yllättää monet jo heti alussa, kommentoi joukkueen managerina toimiva Kasurinen tiedotteessa.

HIFK kertoi tilaisuuden aikana laajentavan todennäköisesti ajan myötä myös muihin suosittuihin kilpapeleihin, mutta konkreettisia suunnitelmia ei ole tehty ainakaan vielä.

Patjas ei myöskään sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että Nordiksella nähtäisiin jossain vaiheessa tulevaisuutta esports-tapahtumia. Seura tosin ei ole tehnyt suunnitelmia ainakaan vielä asian suhteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?