Saksalainen futissuuruus laajentaa tämän hetken kuumimpaan lajiin

Saksalainen urheiluseura FC Schalke 04 on kiinnittänyt eurooppalaisen League of Legends -kilpapelijoukkueen. Schalkesta tulee ensimmäinen suuri urheiluseura, joka laajentaa kovassa nosteessa olevaan kilpapelaamiseen.

FC Schalke 04:stä tulee ensimmäinen suuri urheiluseura, joka laajentaa kilpapelaamiseen.

17.5.2016 19:41

Kilpapelaaminen on viimeisen vuoden aikana ollut kaikkien aikojen nosteessa. Yhdysvalloissa suuret mediat kuten ESPN ja Yahoo ovat aloittaneet kilpapelaamisesta uutisoinnin. Useat entiset huippu-urheilijat ja liikemiehet ovat alkaneet myös hiljalleen ohjaamaan rahojaan kilpapelaamiseen.

Tunnetuimmat nimet ovat entiset koripalloilijat, NRG eSports -joukkueen omistajiin kuuluva ex-koripallotähti Shaquille O'Neal sekä Echo Fox -joukkueen omistaja Rick Fox.

Suuret perinteiset urheiluseurat ovat toistaiseksi vielä karttaneet kilpapelaamista, mutta saksalainen jalkapallojätti FC Schalke 04 on päättänyt nyt olevan aika laajentaa myös pelikentille. Eurooppalaisen League of Legends -joukkue Elementsin pelaajat pukevat jatkossa päälleen siniset pelipaidat, kun Schalke on ostanut joukkueen ja sen omistaman liigapaikan kokonaisuudessaan.

FC Schalke 04:n viisi ensimmäistä kilpapelaajaa ovat

– Kilpapelaamisesta on tullut entistä ammattimaisempaa viime vuosien aikana. Me haluamme nopeuttaa prosessia ja varmistaa, että pelaajillamme on parhaat mahdolliset harjoittelumahdollisuudet ja auttaa heitä kehityksessään ammattilaisina. Me sitoudumme tähän täysin ja otamme heidät osaksi klubia, kommentoi FC Schalke 04 Arena Management GmbH:n puheenjohtaja Mortiz Beckers-Schwarz tiedotteessa.

Schalken uusin kiinnitys kilpailee pelin Euroopan ykkösliigassa League Championship Seriesissä, jota seuraa miljoonat ihmiset viikoittain. Liigan kesäkausi alkaa kesäkuun alussa, jolloin Schalke debytoi joukkueensa kanssa. Joukkueen paras sijoitus kymmenen joukkueen liigassa on toistaiseksi seitsemäs sija, jonka joukkue on saavuttanut jokaisella kolmella pelaamallaan kaudella.

Schalke pitää torstaina 19. toukokuuta tiedotustilaisuuden uuden joukkueensa kanssa Saksassa.

Urheiluseurat kiinnostuneita kilpapelaamisesta

Schalke ei ole ensimmäinen urheiluseura joka näkee potentiaalia kilpapelaamisessa. Turkkilainen koripallo- ja urheiluseura Beşiktaş J.K. kiinnitti viime kesänä turkkilaisen League of Legends -joukkueen, joka kilpailee Schalken uuteen joukkueeseen verrattuna huomattavasti pienemmissä liigoissa.

Lisäksi esimerkiksi englantilainen jalkapalloseura West Ham United kiinnitti vähän aikaa sitten FIFA 16 -pelaajan, minkä lisäksi saksalainen Vfl Wolfsburg on tehnyt yhteistyötä esports-joukkueen STARK eSportsin kanssa loppuvuodesta 2015 asti.

FC Schalke 04 on yksi maailman suurimmista jalkapallojoukkueista

Vuonna 1904 perustettu FC Schalke 04 on yksi maailman vanhimmista ja suosituimmista seuroista. Seura tunnetaan parhaiten sen miesten jalkapallojoukkueesta, joka vuonna 2014 arvioitiin Forbes-lehdessä maailman 12. arvokkaimmaksi jalkapallojoukkueeksi.

Schalken jalkapallojoukkue kilpailee Saksan Bundesliigassa, joka on maan ja yksi Euroopan kovatasoisimmista liigoista. Joukkueen kotistadionille Veltsins-Areenalle mahtuu otteluita seuraamaan 62 271 katsojaa.

Schalkelta löytyy jalkapallojoukkueen lisäksi koripallojoukkue, pöytätennispelaajia, käsipallojoukkue, yleisurheilijoita sekä FFC Recklinghausenin kanssa yhteistyössä toimiva naisten jalkapallojoukkue. Viimeisin kiinnitys on League of Legends -kilpapelijoukkue.

Schalke sai näkyvyyttä Suomessa vuonna 2011, kun Teemu Pukki siirtyi joukkueen riveihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?