Rion olympialaisiin uusi laji: Tietokonepelit - Esports - Ilta-Sanomat

Rion olympialaisiin uusi laji: Tietokonepelit

Kilpapelaaminen on nähty jo pitkään osana Assembly-tapahtumia Suomessa - nyt laji nähdään myös olympialaisissa.

Kilpapelaaminen on nähty jo pitkään osana Assembly-tapahtumia Suomessa - nyt laji nähdään myös olympialaisissa.

Julkaistu: 9.4.2016 15:17, Päivitetty 8.4.2016 14:28

Kilpapelaaminen tulee vihdoin olemaan osa olympialaisia, kun kesällä Riossa järjestettävissä kisoissa nähdään eGames-peliturnaukset Ison-Britannian hallinnon tukemina.

London Games Festival -tapahtuman yhteydessä on julkistettu eGames-kisat, jotka järjestetään ensimmäistä kertaa elokuun aikana Riossa.

Tilaisuudessa julkistettiin myös yleishyödyllinen Kansainvälinen eGameskomitea (IEGC), jota neuvoo Kansainvälinen olympiakomitea (IOC). IEGC:n ja eGamesin toimintaa tukee Ison-Britannian hallitus.

Kaksi päivää kestävät eGames-turnaukset järjestetään pop-up-tapahtumana olympialaisten yhteydessä. Olympialaiset valtaavat Rion 5.–21. elokuuta, mutta eGamesin tarkkoja päiviä ei ole vielä varmistettu. Kisat pelataan kuitenkin olympialaisten aikana.

Luvassa on yksilö- sekä joukkueturnauksia, joita pelataan tietokoneilla sekä konsoleilla. Vielä ei ole tietoa mitä pelejä kisoissa pelataan. Kisoissa pelaaminen edellyttää täysi-ikäisyyttä.

Lisätietoa turnauksista odotetaan toukokuun aikana, sillä huhtikuussa IOGC tulee tapaamaan lukuisia pelinkehittäjiä, kertoo DailyDot.

Ensimmäisten maiden pelipaidat näyttävät seuraavilta

eTeam t-shirts #eTeamBritain #eTeamBrazil #eTeamCanada #eTeamUSA A photo posted by eGames (@egames_official) on Apr 7, 2016 at 3:11am PDT

Osallistumisensa kisoihin on varmistanut toistaiseksi Kanada, Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Brasilia. Kisat ovat kuitenkin kaikille kiinnostuneille avoimet.

Riossa pelaajat edustavat omia maitaan ja taistelevat kulta-, hopea- ja pronssimitaleista. Rahapalkintoja kisoissa ei nähdä lainkaan, mutta IEGC aikoo keskustella asiasta lähikuukausina.

IEGC on myös kertonut auttavansa maita luomaan omat asiantuntijaryhmänsä, jotka valvovat ja auttavat kisoissa kilpailevia pelaajia. Järjestö tulee myös tulevien kuukausien aikana muovaamaan pelaajien käytännesäännöt sekä miten doping-testien kanssa tullaan toimimaan.

Itsenäiset eGames-tapahtumat jo vuonna 2018

Ensimmäinen itsenäinen eGames-tapahtuma järjestetään Pyeongchangissa, Etelä-Koreassa 2018, jossa järjestetään myös olympialaiset samana vuonna. eGames-kisat on tarkoitus järjestää kuukausi olympialaisten päättymisen jälkeen samoissa tiloissa.

Vuonna 2020 kisat järjestetään Tokiossa, Japanissa. Kisat järjestetään kumpanakin vuonna siten, että ne eivät satu päällekkäin isojen urheilu- tai pelitapahtumien kanssa.

Vuosina jolloin ei järjestetä eGames-kisoja, niin järjestetään maakohtaiset karsinnat ja mestaruuskisat, joista selviää seuraavan vuoden edustajat.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta