Assembly Winter 2016 -tapahtuman kilpapeliturnaukset on paljastettu: Ammattilaisturnauksissa on jaossa 21 000 euroa - Esports - Ilta-Sanomat

Assemblyn turnauksissa jaossa 21 000 euroa – pelit suorana Yleltä

Puolalainen eBettle-joukkue voitti Assembly Summer 2015 -tapahtumassa pelatun Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen.

Julkaistu: 8.1.2016 15:30

Messukeskuksessa 5.–7. helmikuuta järjestettävän Assembly Winter 2016 -tapahtuman peliturnauksissa on jaossa 21 000 euroa. Tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnausta voi seurata Ylen kanavilta läpi viikonlopun.

Suomen suurin tietokonefestivaali Assembly valtaa Winter-tapahtumallaan jälleen Helsingin Messukeskuksen 5.-7. helmikuuta. Tapahtumassa nähdään tuhansia harrastajia pelaamassa sekä seuraamassa peliturnauksia.

Tänä vuonna Assemblyillä järjestetään ammattilaisturnaukset Counter-Strike: Global Offensivelle, StarCraft II: Legacy of the Voidille sekä Hearthstonelle.

CS:GO-turnaus on tapahtuman ykköspeli jälleen kerran, kun jaossa on 15 000 euroa. 8000 euron pääpalkinnosta taistelee kahdeksan joukkuetta, joista puolet kutsutaan ja puolet tulee avoimista verkon välityksellä pelattavista karsinnoista. Yksi kutsutuista joukkueista on alkuviikosta palannut ENCE eSports.

Yle näyttää Assemblyjen CS:GO-turnausta kanaviltaan jo neljättä kertaa. Areenan kautta voi seurata turnausta avausottelusta alkaen. TV2:lta näytetään lauantaina 6. helmikuuta kello 22.30 alkaen suorana turnauksen finaali.

Assemblyjen CS:GO-turnausta voi seurata paikan päällä katsomoista tai verkon kautta Ylen kanavilta.

Hearthstone- ja StarCraft -turnauksissa on molemmissa jaossa 3000 euroa. Pelaajia turnauksiin mahtuu 16, joista CS:GO:n tavoin puolet kutsutaan ja puolet saa paikkansa karsinnoista.

Kaikki Assemblyjen ammattilaisturnaukset ovat kaksipäiväisiä. Lohkovaiheet pelataan perjantaina, ja lauantai on omistettu ratkaisuotteluille.

Tapahtuman harrasteturnauksissa nähdään kolmen edellä mainitun pelin lisäksi lisäksi Dota 2 ja League of Legends. Harrasteturnausten tarkemmat tiedot julkistetaan lähempänä tapahtumaa.