Suomen tunnetuin Hearthstone-pelaaja turnauksesta: ”Olisi se kyllä aika kova pommi”

Assemblyjen Hearthstone-turnauksessa kilpaillaan noin 25 000 dollarin palkintopotista 32:n pelaajan voimin. Ilta-Sanomat tavoitti turnauksen selostajiin kuuluvan huippupelaajan Janne ”Savjz” Mikkosen kommentoimaan turnauksen väliin jättämistä.

Janne ”Savjz” Mikkonen on Suomen tunnetuin Hearthstone-pelaaja

30.7.2015 14:07

Tammikuussa Assembly Winter 2015 –tapahtumassa kolmanneksi sijoittunut Mikkonen jättää ensimmäistä kertaa väliin Assemblyt pelaajana.

Olet tällä kertaa selostamassa, etkä pelaamassa. Kuinkas nyt näin?

– Selostaminen on hauskaa. Hearthstonen parissa leipäni tienaaminen ei ole ainoastaan kilpailemista, vaan esimerkiksi oma kanavani on minulle hyvin tärkeä. Voittoa lukuun ottamatta saan selostamalla enemmän näkyvyyttä.

– Selostaminen on myös vähemmän stressaavaa kuin kilpaileminen. Olen nimittäin koittanut nauttia kesästä hieman enemmän ja en ole esimerkiksi harjoitellut suosittua "Grim Patron" -dekkiä ihan samalle tasolle kuin vaikkapa turnauksessa mukana oleva Adrian ”Lifecoach” Koy.

Miten olet valmistautunut selostamiskeikkaa varten?

– Olen perehtynyt kilpailussa mukana oleviin pelaajiin ja hieman koittanut kaivaa tietoja vähemmän tunnetuista kilpailijoista. Maineikkaista, suoran kutsun saaneista pelaajista ja heidän meriiteistään sekä taidoistaan koen olevani varsin hyvin jo perillä.

– Avoimista karsinnoista paikkansa ansanneista en edes minä täysipäiväisenä Hearthstonen parissa toimivana tiedä paljoakaan, jolloin monet katsojat todennäköisesti eivät tiedä yhtään mitään. On kiva antaa katsojille tietoa ennen matseja, että mistä puusta kukin kilpailija on veistetty. Tavallaan luoda hypeä ja tehdä pelaajista kiinnostavampia, jolloin itse matsikin olisi jännittävämpi.

– Selostajaparini Kevin ”Monk” Dong on puolestaan erittäin hyvin perillä monenlaisista aiempiin turnauksiin liittyvistä tilastoista.

 Mitä mieltä olet turnauksen tasosta?

– Turnauksen taso on äärimmäisen kova ainakin suoran kutsun saaneiden pelaajien osalta. Joka ikinen suoran kutsun saanut pelaaja on todellakin paikkansa ansainnut. Euroopan parhaat pelaajat Kolentoa lukuunottamatta tuntuvat kaikki olevan paikalla. Lisäksi paikalle saadaan rapakon takaa juuri ESL Legendary Seriesin voittanut Yhdysvaltalainen Phonetap, sekä Taiwanista tom60229. Tom on tunnettu erityisesti lähes vertaansa vailla olevista avointen turnausten voitoista, tällä kertaa hän sai suoran kutsun. Hearthstonessa kovimpana liigana pidetty Archon Team League on siirretty tältä viikolta koska jopa kuusi pelaajaa on Assemblyillä kilpailemassa ja minä selostamassa.

Ennakkosuosikit turnauksessa?

– Ennakkosuosikki täytyy olla saksalainen Adrian ”Lifecoach” Koy. Hän on vuoden alusta asti pärjännyt pelottavan varma otteisesti lähes kaikissa turnauksissa joihin on vain osallistunut.

– Seatstory Cup #3:n sekä IEM Katowicen voittanut ruotsalainen Jon ”Orange” Westberg on myös erinomainen hyvänä päivänä. Hänen suorittamisensa ei ole kuitenkaan ollut yhtä tasaista.

– En yllättyisi vaikka kuka tahansa kutsun saaneista pelaajista pääsisi pitkälle, mutta haluan nostaa hieman vähemmän tunnetuista pelaajista esille Michaël ”Maverick” Loozen, Eugene ”Neirea” Shumilin, sekä Sebastian "Ostkaka" Engwallin. Kaikki kolme erittäin taitavia, mutta puuttuu vielä kaikilta se iso voitto. Ovat varmasti harjoitelleet kovalla motivaatiolla.

Kuinka odotat Antti ”Kufdon” Lammin ja Ville ”MortalP” Lepistön pärjäävän?

– Rehellisesti sanottuna olisi suuri yllätys jos heille lohkeaisi sijoitus neljän parhaan joukossa, koska turnauksen taso on kutsujen osalta niin kova. En ole nähnyt heidän paljoakaan pelaavan aiemmin, mutta varmasti hyvällä valmistautumisella, ja kenties pienellä tuurilla se on täysin mahdollista. Toivon heille menestystä, mutta olisi se kyllä aika kova pommi - ja hieno juttu -, jos jompikumpi heistä kaappaisi pokaalin.

Hearthstone-turnaus alkaa torstaina 30. heinäkuuta kello 15. Turnausta voi seurata suomeksi ISTV:n kautta kolmen päivän ajan.

Mikkonen sijoittui kolmanneksi kovatasoisessa Assembly Winter 2015 -turnauksessa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?