It-pomo siteerasi Mussolinia – lähtö­passit

It-yhtiön puheenjohtaja irtisanoutui lainattuaan diktaattorin kuuluisaa puhetta.

Benito Mussolini kannattajineen vuonna 1922.

17.3. 8:38

Valtio-omisteisen italialaisen it-yhtiö 3-I:n hallituksen puheenjohtaja irtisanoutui lähetettyään yhtiön hallituksen jäsenille fasistidiktaattori Benito Mussolinia lainaavan sähköpostin. Uutistoimisto Reuters kuuli asiasta kahdelta Italian hallituksen lähteeltä.

3-I vastaa Italian hyvinvointi- ja tilastovirastojen ohjelmistoista. Sähköpostissaan pääministeri Giorgia Melonin nimittämä johtaja siteerasi Mussolinin puhetta vuodelta 1925. Puheessaan Mussolini otti poliittisen vastuun oppositiolainsäätäjän murhasta, ja it-yhtiön johtaja muokkasi lainausta hieman viitatakseen 3-1-yhtiöön.

Lue myös: Italian suosituin IPhone-sovellus: Mussolinin puheet

Italian nykyhallitus on oikeistolaisin sitten toisen maailmansodan. Pääministeri on kuitenkin sanonut, ettei hän ole koskaan kokenut sympatiaa fasismia kohtaan.

Hiljattain Suomessa irtisanottiin julkisen hallinnon it-työntekijä, mutta kovin erilaisista syistä. Kansaneläkelaitos Kela erotti tietokantojensa kanssa työskennelleen naisen, jolla on Suomen lisäksi Venäjän passi.

Lue lisää: Yle: Kela erotti it-työntekijän Venäjän passin takia

Nainen palkattiin syyskuussa ja irtisanottiin marraskuun lopussa suojelupoliisin tehtyä selvityksen hänen taustoistaan. Selvityksessä ei ilmennyt muuta kuin mainittu kahden maan kansalaisuus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?