Gmailissa on näppärä vaiennus­toiminto, jonka harva tuntee

Sekä selaimessa että puhelimessa on mahdollista säästyä liian aktiivisiksi äityviltä keskusteluilta.

Ohittamisen lisäksi voit siirtää saapuneita viestejä tulevaisuuteen.

19.3. 18:57

Googlen Gmail-sähköpostipalvelussa on kätevä nappi, joka rauhoittaa kiivaina käyvät viestiketjut esimerkiksi tilanteessa, jossa käyttäjä haluaa keskittyä muuhun tai ei enää koe keskustelua itselleen tärkeäksi.

Asiasta kertoi PC Magazine. Puhelimen Gmail-sovelluksessa paina pitkään haluttua ketjua, ja valitse avautuvasta valikosta Ohita. Tämä siirtää keskustelun arkistoon, eli ei tuhoa sitä. Uudet viestit tähän ketjuun eivät enää näy sinulle, ellei viestiä osoiteta sinulle suoraan tai ellet erikseen hae kyseistä ketjua.

Ohita-nappi hävittää viestit päänäkymästä, mutta ei tuhoa niitä. Kuvakaappaus puhelimesta.

Lue lisää: Gmail muuttuu nyt – halusit tai et

Selaimessa klikkaa haluttua sähköpostiketjua hiiren kakkospainikkeella. Avautuvasta valikosta valitse Ohita viestiketju. Viestit menevät jälleen arkistoon ja katoavat päänäkymästä.

Arkistoidut viestit saa näkyviin niitä hakemalla tai valitsemalla Gmailin vasemman reunan näkymästä "Kaikki viestit" sekä puhelimessa että selaimessa.

Ohittamisen ohella Gmailia voi rauhoittaa torkuttamalla viestejä. Sre tarkoittaa, että saapuneita sähköposteja voi siirtää myöhemmäksi. Tällöin sähköpostit siivotaan väliaikaisesti pois postilaatikostasi ja ne tuodaan näkyväksi, kun tarvitset niitä.

Lue lisää: Näin varmistat Gmailissa, ettei tärkeään sähkö­postiin vastaaminen unohdu

Avaa haluttu viesti Gmailin puhelinsovelluksessa. Paina sen jälkeen oikean yläkulman kolmea pistettä ja valitse Torkuta. IPhonessa toiminnon nimi on Siirrä myöhemmäksi.

Gmailin selainversiossa laita hiiren osoitin viestin päälle ja paina otsikon oikealla puolella olevaa kellon symbolia halutun ajan valitsemiseksi.

Lue lisää: Näin tapahtuu gmailien joukko­tuho – älä edes yritä, ellet tiedä mitä teet

Gmail tarjoaa viisi ennalta valittua ajastusta viesteille, jotka vaihtelevat saman päivän illasta ensi viikkoon. Lisäksi voit valita vapaasti ajan, jos mikään tarjotuista vaihtoehdoista ei miellytä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?