Suuri ärsytyksen aihe katoaa YouTubesta

Bannerimainosten loppu koittaa vihdoin lukuisten käyttäjien helpotukseksi.

Bannerimainoksia on esitetty YouTuben selainversiossa.

9.3. 6:28

Googlen omistama videopalvelu YouTube luopuu videoiden päällä esitettävistä bannerimainoksista. Tukipalstalla julkaistun viestin mukaan tämä tapahtuu 6. huhtikuuta alkaen tänä vuonna.

Bannerimainos on katselualueen alareunaan ponnahtava mainos, joka estää osaa videota näkymästä ja joka pitää klikata hiirellä pois osumalla pieneen kulmassa olevaan x-symboliin. Nämä mainokset näkyvät vain YouTubea selaimella katsottaessa, eivät mobiilisovelluksessa.

Lue lisää: YouTube-videoiden katsominen muuttuu

Tukiartikkelissakin myönnetään, että bannerimainokset ovat olleet ”häiritseviä katsojille”. Toisessa vaakakupissa ovat YouTuben mainostulot ja tekijöiden videoistaan saamat rahat.

Artikkelin mukaan muutoksella ei pitäisi olla sisällöntuottajien tuloihin suurta vaikutusta, sillä useimmissa tapauksissa muut mainosmuodot korvaavat bannerit. Ei ole selvää, tarkoittaako tämä esimerkiksi lisäystä videot keskeyttävien mainosten määrään. YouTuben mukaan sen muihin mainosmuotoihin ei tule muutoksia, mutta tämä ei välttämättä koske määrää.

YouTubessa on riittänyt muitakin ärsytyksen aiheita bannerimainosten ohella. Joitakin vuosia sitten Youtube alkoi esittää kaksi perättäistä mainosta joidenkin videoiden alussa ja keskellä.

Lisäksi monia häiritsi Googlen tapa mainostaa Youtuben maksullisia palveluja videosovelluksen esittämissä ponnahdusikkunoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?