Elon Musk koettaa saada Twitteriä tuottamaan – uuden maksun voi välttää

Twitter poistaa maaliskuussa käyttäjältä kaksivaiheisen tunnistautumisen tekstiviestillä, ellei siitä suostu maksamaan.

21.2. 6:45

Twitter-palvelu alkoi laskuttaa varmennetuista käyttäjätileistään pian sen jälkeen, kun monimiljardööri Elon Musk oli ostanut palvelun. Varmennetusta tilistä kertova sinisestä merkki sain tuotenimen Twitter Blue, joka maksaa Android-puhelimilla kahdeksan dollaria ja iPhone-puhelimilla 11 dollaria kuukaudessa.

Jatkossa palvelu pyrkii saamaan maksuja myös muilta käyttäjiltään. Maaliskuussa yhtiö aikoo vähentää käyttäjän tietoturvaa, ellei tämä suostu uuteen lisämaksuun, kertoo The Verge -sivusto.

Twitterissä on ollut käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen tekstiviestin avulla. Toiminto vaikeuttaa tilien kaappaamista, sillä käyttäjälle on lähetetty tekstiviesti kirjautumisen yhteydessä.

Maaliskuun 20. päivästä eteenpäin tämä ominaisuus on kuitenkin käytössä vain maksaville Twitter Blue -tilaajille. Muilta kaksivaiheinen tunnistautuminen tekstiviestin avulla poistetaan. Yksi syy maksullisuuteen lienee se, että tekstiviestien lähettäminen maksaa. Turvamenetelmänä se ei myöskään ole ollut täysin aukoton.

Vaihtoehtoja tilin turvaamiseen kuitenkin on olemassa. Käyttäjän kirjautuminen voidaan tarkistaa esimerkiksi Google Authenticatorin tai jonkin muun ilmaisen puhelimeen ladattavan varmennesovelluksen avulla, Twitter kertoo verkkosivuillaan.

Käytettävä sovellus on ensin asennettava puhelimeen. Tämän jälkeen Twitter-palvelun asetuksista etsitään Turvallisuus ja tilin käyttö -> Turvallisuus -valikoiden takaa kaksivaiheinen tunnistus, josta valitaan kohta Varmennesovellus.

Tämän jälkeen Twitter ja varmennesovellus yhdistetään qr-koodin avulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?