Tällaista on Whats­Appin rinnakkais­käyttö, johon Lintilä vetoaa

WhatsApp-tilin voi kytkeä puhelimen lisäksi tietokoneeseen.

16.2. 13:20

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) sanoi torstaina eduskunnassa, ettei hänen WhatsApp-tiliään ollut kaapattu. Hänen mukaansa keskustapuolueen eduskuntaryhmälle lähtenyt epämääräinen meemi olisi WhatsAppin rinnakkaiskäytöstä johtuvaa.

WhatsAppin rinnakkaiskäytöllä tarkoitetaan mahdollisuutta käyttää pikaviestisovellusta puhelimen osaksi myös tietokoneella. Tämä tapahtuu joko verkkoselaimella WhatsApp for Web -toiminnolla osoitteessa web.whatsapp.com tai WhatsApp-työpötäsovelluksella.

Ominaisuus on ollut olemassa vuodesta 2015.

Lue lisää: Video: Näin käytät Whatsappia tietokoneella

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tietokoneelle, jossa sivuistunto on käynnissä, pääsevä henkilö voi siihen kytkettyä WhatsApp-tiliä.

”Sivuistunnon” toiminta on hieman rajoitetumpaa kuin puhelimella, esimerkiksi koko viestittelyhistoria ei ole nähtävissä. Tietokoneelta voi kuitenkin lähettää, lukea ja poistaa viestejä samalla tavalla kuin puhelimeltakin.

WhatsApp-puhelinsovelluksen Linkitetyt laitteet -valikko kertoo, montako rinnakkaisistuntoa samalla tilillä on käynnissä. Tässä tapauksessa kaksi.

WhatsApp-istuntoja voi olla käynnissä useita samanaikaisesti. Niitä ei voi kuitenkaan milloinkaan aloittaa ilman puhelinta, joka on WhatsApp-tilin päälaite.

Sisäänkirjautuminen verkkoselaimelle tapahtuu siten, että WhatsApp-sovelluksella luetaan puhelimen kameraa käyttämällä verkkosivulla oleva QR-koodi. Tällöin tietokone kirjautuu käyttäjän WhatsApp-tilille.

Parhaillaan meneillään olevat rinnakkaisistunnot voi tarkistaa puhelimen sovelluksesta. Ne löytyvät klikkaamalla asetusvalikkoa oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla sen jälkeen ”linkitetyt laitteet”. Täältä rinnakkaisistunnot on myös mahdollista keskeyttää.

WhatsAppiin on tulossa myös mahdollisuus käyttää samaa tiliä tabletilta tai useammalta puhelimelta käsin. Ominaisuutta testataan parhaillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?