Näin Netflix estää tilin jakamisen: Syötä koodi 15 minuutin sisällä

Netflix kertoo, miten kodin ulkopuolelta kirjautuviin laitteisiin reagoidaan. Katselu muuttuu vaikeammaksi.

Netflix alkaa pyytää vahvistusta kodin ulkopuolella luvattoman katselun estämiseksi.

3.2. 6:38

Suoratoistopalvelu Netflix edistää suunnitelmiaan katselun estämiseksi jaetuilla käyttäjätunnuksilla. Palvelun tukiartikkelissa selvitetään, mitä kodin ulkopuolella tapahtuvalle katselulle tehdään. Netflix voi pyytää tällaisten laitteiden vahvistamista.

Jos laitteelta, jota ei ole liitetty Netflix-kotitalouteesi, kirjaudutaan tilillesi tai laitettasi käytetään jatkuvasti kotitaloutesi ulkopuolelta, saatamme pyytää sinua vahvistamaan laitteen ennen kuin sillä voi katsoa Netflixiä. Toimimme näin varmistaaksemme, että tiliä käyttävällä laitteella on lupa siihen.

Tilin jakaminen perheen tai vaikka ystävien kesken on hyvin yleistä, ja vuosien ajan Netflix katsoi sitä läpi sormien ja jopa kannusti siihen. Ei kuitenkaan enää.

Netflix sanoo lähettävänsä päätilin haltijalle vahvistusta varten linkin tilitiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon. Linkistä avautuvalla sivulla näkyy nelinumeroinen vahvistuskoodi, joka tulee syöttää vahvistusta pyytäneessä laitteessa 15 minuutin sisällä. Muuten koodi vanhenee, ja laitteelta pitää pyytää uutta vahvistuskoodia.

Onnistuneen vahvistamisen jälkeen laitteella voi katsoa Netflixiä. Netflix ei kuitenkaan edellytä vahvistamista niin kauan kuin katseluun käytetty laite käyttää päätilin haltijan kotitalouden verkkoyhteyttä.

Jos Netflix-tiliä käytetään laitteella, jota ei ole yhdistetty päätilin haltijan kotitalouteen, laite pitää vahvistaa ennen kuin sillä voi katsoa Netflixiä.

Ei ole selvää, ovatko rajoitukset jo voimassa Suomessa, mutta tukiartikkeli on saatavilla myös suomeksi. Netflix pyrkii havaitsemaan kotitalouteen kuuluvat laitteet hyödyntämällä esimerkiksi ip-osoitteita, laitetunnuksia sekä ”toimenpiteitä, joita Netflix-tilille kirjautuneista laitteista tehdään”.

Netflix kokee tunnusten jakamisen kodin ulkopuolelle rasittavan sen tulosta. Yhtiö on aiemmin todennut, että jakaminen ”vaikuttaa kykyymme investoida loistaviin uusiin tv-ohjelmiin ja elokuviin”.

Lue lisää: Netflix tekee muutoksen, jota kukaan ei halua

Palvelu kertoi syksyllä, että tilien jakamiseen aletaan puuttua laajemmin vuodenvaihteen jälkeen. Yhtiö sanoi päätyneensä ”huomaavaiseen” malliin, jossa tilinlainaajat voivat siirtää profiilin omaan uuteen tilaukseensa tai sitten tilinhaltija voi ostaa alatilin ystävilleen tai perheenjäsenilleen.

Lue lisää: Netflixin jakaminen kaverille loppuu – tässä aikataulu

Tällä hetkellä tällaisen alatilin ostamisesta ei ole mainintaa ainakaan Netflixin tilauksia käsittelevässä tukiartikkelissa.

Ghacks-verkkopalvelun mukaan Netflixin käyttäjät voivat kohdata ongelmia, jos he käyttävät laitteitaan vain satunnaiseen katseluun. Jos esimerkiksi jokin laite on varattu matkakäyttöön, sillä kannattaa kirjautua tilille ja aloittaa jonkin sisällön katselu kotiverkossa ennen matkalle lähtöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?