Apple paljasti uuden pöntön olo­huoneeseen

Apple julkisti uudistetun HomePod-älykaiuttimen ja päivitettyjä versioita Mac-tietokoneistaan.

HomePod tunnistaa huoneen lämpötilan.

19.1. 11:11

Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Apple yllätti keskiviikkona julkaisemalla uuden HomePod-älykaiuttimen. Laite vastaa ulkonäöltään vuoden 2018 versiota, mutta osaa uusia asioita.

Siinä missä edeltävä HomePod sisälsi vain kiihtyvyysanturin, uusi kaiutin mittaa myös huoneen lämpötilaa ja kosteutta. Piirisarja on päivitetty nopeammaksi, ja äänenlaatuun saattaa olla luvassa parannuksia. Siitä ei tosin ole vielä selvyyttä, AppleInsider huomauttaa.

Lue lisää: IPhonen käyttö voi muuttua rajusti: Tätä muutosta Apple vastusti loppuun asti

Toisin kuin edeltävä HomePod, Apple myy uutta mallia myös Suomessa. Hinta on 349 euroa. Lisäksi Apple on jo aikaisemmin myynyt täällä pienempää ja rajoitetumpaa HomePod mini -kaiutintaan.

Keskiviikon julkistus seurasi tiistain erillisiä Mac-malliston päivityksiä. Mac mini -tietokone sai uuden M2-suorittimen, ja tietokoneesta esiteltiin myös toinen versio tehokkaammalla M2 Pro -sirulla varustettuna.

Mac mini on pysynyt samannäköisenä vuosikymmenen ajan.

Ulkonäöltään Mac mini pysytteli vuosikymmenen ikäisessä kuosissaan. Apple-analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan uudenlaista muotoilua ei kannata odottaa vielä vähään aikaan. Hänen vuodelle 2024 ennustamansa malli pitänee saman designin kenties kustannusten säästämiseksi.

Halvimmillaan Mac mini maksaa Suomessa 749 euroa, kun edeltävä vuoden 2020 malli maksoi vähintään 819 euroa.

Lue lisää: Apple julkisti uudet iPhonet – tätä mieltä ovat asian­tuntijat

Lisäksi päivänvalon näkivät uudet 14- ja 16-tuumaiset MacBook Pro -kannettavat, joissa on M2 Pro- ja M2 Max -suorittimet. Laitteet tukevat myös entistä nopeampaa wifi 6E -yhteyttä, bluetooth 5.3:a ja niistä löytyy hdmi 2.1 -liitäntä. 9to5Macin mukaan muilta osin koneissa ei ole paljoakaan uutta.

14 tuuman MacBook Pro maksaa Suomessa vähintään 2529 euroa, kun taas 16 tuuman MacBook Pron lähtöhinta on 3129 euroa.

Uudet MacBook Pro -kannettavat.

Kuon mukaan Apple työstää jo jo M3 Pro- ja Max -suorittimia kimpussa seuraavan sukupolven MacBook Prota varten.

Apple harvoin julkistaa uusia tuotteitaan tammikuussa, vaikkakin ensimmäinen iPhone julkistettiin kuuluisassa tammikuun tilaisuudessa vuonna 2007.

Tämän vuoden odotetuin uutuus lienee lisätyn ja virtuaalitodellisuuden päähine, jollaista odotellaan myyntiin syksyllä. Sen seuraajaksi ennustetut kevyet lisätyn todellisuuden lasit puolestaan ovat vaikeuksissa, kertoo Bloombergin Apple-asiantuntija Mark Gurman (maksullinen).

Lue lisää: Analyytikko: Mac-tieto­koneisiin merkittävä muutos – Steve Jobs tuskin olisi hyväksynyt

Gurmanin mukaan lasit on laitettu toistaiseksi hyllylle teknisten ongelmien vuoksi ja niiden sijaan Apple panostaa päähineensä halvempaan versioon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?