Gmail muuttuu nyt – halusit tai et

Uusi käyttöliittymä pakotetaan kaikille selainkäyttäjille pian käyttöön.

Google sallii uuden valikkopalkin poistamisen, mutta silloin joitakin työkaluja ei ole heti saatavilla.

14.11. 7:12

Googlen alkuvuonna esittelemä Gmail-sähköpostipalvelun uusittu käyttöliittymä muuttuu nyt pakolliseksi. Muutos koskee selaimessa käytettävää Gmailia, ei sen puhelinsovellusta, ja tavoitteena on helpottaa Gmailin, Chat-viestintäohjelman ja Meet-neuvotteluohjelman välillä liikkumista. Nämä saa nyt näkyviin samaan vasemman reunan paneeliin.

Lue lisää: Gmail pannaan uusiksi – tältä se näyttää pian

Google ilmoittaa blogissaan, että tästä käyttöliittymästä tulee nyt standardoitu kokemus Gmailissa, eikä mahdollisuutta palata vanhaan ole enää.

Käyttöliittymän pakotus alkaa marraskuun kuluessa.

Vasemman reunan palkki on näkyvissä, mikäli Chat, Meet tai molemmat ovat päällä. Tätä voi muokata oikean yläkulman hammasrattaan takaa löytyvien pika-asetusten avulla.

Uudenkin näkymän puitteissa käyttäjät voivat yhä muuttaa myös Gmailin teemaa tai postilaatikon tyyppiä pika-asetuksilla. Gmailin vasemman alakulman ilmoituskuplat puolestaan tarjoavat ilmoituksia esimerkiksi Chatin uusista viesteistä auttaen käyttäjää pysymään kärryillä asioista, jotka kaipaavat hänen huomiotaan.

Chattia ei uudessa käyttöliittymässä voi enää siirtää ruudun oikeaan reunaan.

Uusi käyttöliittymä alkaa tulla kaikille käyttäjille marraskuun kuluessa. Joissakin tapauksissa näkymä saattaa muuttua vasta joulukuun puolella. Ilmeisesti aikataulu viivästyi hieman, sillä aikaisemman tiedon mukaan muutoksen piti tapahtua jo vuoden puoliväliin mennessä.

Gmailiin on piakkoin tulossa toinenkin uudistus, joskin ainakin aluksi vain Yhdysvalloissa. Gmail alkaa esittää kuljetuspalveluiden paketinseurannan suoraan sähköpostien yhteydessä, mikä voi myös auttaa käyttäjiä tunnistamaan valheellisia huijausviestejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?