Spotify ilmestyi pyytämättä lukuisille Windows-käyttäjille: ”Se p*ska tulee joka hemmetin kerta”

Spotify-sovellus on asentunut tietokoneisiin ilman lupaa myös Suomessa. Syy on epäselvä.

Ruotsalainen musiikkisovellus Spotify alkoi asentua varoittamatta Windows-tietokoneisiin. WindowsLatest-uutispalvelun mukaan ilmoituksia Spotifyn ilmestymisestä on kertynyt lukuisilta käyttäjiltä sekä Windows 10:ssä että 11:ssä.

Ongelma koskee myös ainakin joitakin suomalaisia. Ilta-Sanomat Digitodayhyn yhteyttä ottanut Windows 10 -käyttäjä kertoi saaneensa Spotify-kuvakkeen koneelleen pyytämättä ja yllättäen.

Lue lisää: Windows 11 -päivitys estettiin Venäjällä

– Wintoosa päivitteli itseään, ja yhtäkkiä alapalkkiini ilmestyi käynnistyksen jälkeen moinen [kuvake]. Poistin sen pariin otteeseen ja aina tuli takaisin, lukija kertoo.

– Se p*ska tulee joka hemmetin kerta, kun avaan koneen, mies valitteli.

Lue myös: Oudot yhtyeet ilmestyivät tyhjästä Spotify-listojen kärkeen – syynä voi olla hakkerien uusi huijauskeino

Ei ole tiedossa, onko kyseessä virhe, vai Microsoftin tahallinen päätös. Spotifyn ei uskota voivan olla syyllinen, koska Windowsin sovelluskauppaa Microsoft Storea valvoo Microsoft.

Microsoftilla on valta asentaa kaupastaan sovelluksia Windows-tietokoneeseen ilman käyttäjän vuorovaikutusta. WindowsLatestin mukaan käyttäjän pitäisi olla mahdollista poistaa Spotify eikä se silloin tulisi takaisin.

Jos Spotify on ilmestynyt työpöydällesi tai alareunan tehtäväpalkkiin, ei sen pelkän kuvakkeen poistaminen riitä.

Kokeile poistaa sovellus avaamalla ensin Windowsin asetusvalikko painamalla vasemman alakulman aloitusnappia ja sitten hammasratasta. Valitse asetuksista Sovellukset, ja etsi sovelluslistasta Spotify. Paina sitä ja valitse Poista asennus.

Windows 11:ssä voit avata asetukset painamalla tehtäväpalkin Windows-kuvaketta ja valitsemalla Kaikki sovellukset. Etsi sovellus näytetystä luettelosta, ja napauta sitä hiiren kakkospainikkeella. Valitse Poista asennus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?