Nyt se on täällä: Google julkisti uuden, edullisemman Chromecastin

Googlen edullisempi Chromecast-mediatoistin venyy vain HD-laatuiseen kuvaan, mutta muuten siitä löytyy kaikki kalliimman mallin ominaisuudet.

Uusi Chromecast-malli on edeltäjäänsä halvempi, mutta yltää ainoastaan HD-kuvanlaatuun.

22.9. 16:01

Google on julkistanut Chromecast-mediatoistimestaan uuden, edullisemman mallin.

Tänään Suomessa myyntiin saapuva Chromecast with Google TV:n HD-malli venyy nimensä mukaisesti teräväpiirtoiseen eli resoluutioltaan 1920 x 1080 kuvapisteen tarkkuuteen.

Itse keskellä olevan Chromecast-laitteen ohella paketissa on mukana kaukosäädin, jolla sitä ohjataan.

Tämä on selvästi tavanomaista, jopa 4k hdr -kuvanlaatuun venyvää Chromecastia vähemmän, mutta tuolla pudotuksella on etunsa. Malli sopii hyvin esimerkiksi vanhempiin tai pienempiin televisioihin, jotka eivät yllä teräväpiirtoa tarkempaan kuvaan.

Mallin päällimmäinen etu on kuitenkin sen hinta, sillä uusi HD-Chromecast maksaa vain 43 euroa täyskokoisen mallin 70 euron hintalapun sijaan. Googlen tiedotteen perusteella ainoa ero mallien suorituskyvyssä ja ominaisuuksissa on juurikin kuvan laatu.

Chromecast kytketään television HDMI-porttiin, joka löytyy lähes kaikista televisioista viimeisen 20 vuoden ajalta. Paketissa tulee mukana itse televisioon kytkettävän laitteen ohella sitä ohjaava kaukosäädin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?