Mökille menossa? Näin saat koordinaatit esiin Google Mapsista ja 2 muuta vinkkiä

Vaikka olisit juhannuksena jalat irti maasta, sinun ja läheistesi kannattaa olla silti kartalla.

23.6. 13:18

Juhannus on se aika vuodesta, jolloin suomalaiset ryntäävät mökkeilemään tai muuten luonnon helmaan.

Niin hauska kuin keskikesän juhla onkin, silloin myös sattuu onnettomuuksia. On siis hyvä idea, että kerrot sijaintipaikkasi toisaalla oleville sukulaisille tai tuttavillesi. Jos jokin menee vikaan, tarkat koordinaatit ovat erittäin hyödyllisiä.

Jaa koordinaattisi etukäteen

Karttasovelluksissa voit etsiä ja jakaa tulevan kohteesi koordinaatit, vaikka et olisi vielä paikan päällä. Videomme näyttää, miten tämä tapahtuu Google Mapsissa ja Apple Mapsissa.

Jaa sijaintisi

Jos olet jo perillä, voit jakaa nykyisen olinpaikkasi haluamillesi ihmisille. Google Mapsissa tämä tapahtuu klikkaamalla Google-profiilisi kuvaketta ruudun oikeassa yläreunassa ja valitsemalla, kenelle sijainti jaetaan.

Google Mapsissa löytyy valikko sijaintisi tosiaikaiseen jakamiseen.

Tämän jälkeen voit valita henkilön, jonka kanssa jaat sijainnin määrittelemäksesi määräajaksi tai pysyvästi. Hän saa asiasta sähköposti-ilmoituksen, ja ilmestyt näkyviin hänen Google-kartalleen. Sijaintisi lisäksi näytetään akkusi varaustaso.

Voit jakaa sijaintisi myös WhatsAppissa. Tämä tapahtuu klikkaamalla viestin kirjoituskentän oikealla puolella olevaa paperiliittimen kuvaa. Tämän jälkeen valitse sijainti.

Kun jaat sijaintisi WhatsAppissa, sovellus paikantaa sinut. WhatsAppin omistavan Metan eli entisen Facebookin historia käyttäjien tietosuojan arvostamisessa ei ole kummoinen, joten yksityisyydestään huolestuneet eivät välttämättä halua käyttää tätä tapaa.

Kun valitset WhatsAppissa lisäystoiminnon (punaisella merkitty paperiliitinsymboli), pääset jakamaan sijaintisi.

Lataa 112-sovellus

Virallinen 112-sovellus kannattaa jokaisen ladata. Hätäkeskussoiton lisäksi se osaa ilmoittaa koordinaattisi tosiaikaisesti aloitusnäkymässä. Lisäksi se antaa vaaratiedotteita sekä halutessasi myös liikennetiedotteita alueeltasi.

Sovelluksen käyttöönotto vie pienen hetken, koska sen yhteydessä sinun on annettava sovellukselle puhelinnumerosi ja hyväksyttävä sen tarvitseman käyttöoikeuden sijaintiisi. Siksi tämä kannattaa tehdä jo sovelluksen latauksen yhteydessä.

112-sovellus on hyvä pitää puhelimessa jo vaaratiedotteidenkin takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?