Applen kuvausautot Suomeen ensi viikolla – uudet kuvat tuovat karttoihin isoja muutoksia

Apple kuvaa Suomea ahkerasti uusia karttoja varten.

Apple tekee kaupungeista yksityiskohtaisempia ja lisää maapallonäkymän.

11.5.2022 7:03

Korjaus: Apple muutti ilmoitustaan tämän jutun julkaisun jälkeen ja kertoi käyttävänsä Suomessa selkäreppuja autojen sijaan.

Lue lisää: Apple muutti ilmoitustaan: Kartta-autojen sijaan reppu­kuvaajat Suomeen

Apple kertoo Ilta-Sanomat Digitodaylle tuovansa kuvausautonsa Suomeen karttojensa parantamiseksi. Ensi viikon maanantaista 16.5. lukien ihmiset ympäri Suomea saattavat nähdä runsaasti Apple Maps -autoja.

Autot valokuvaavat katujenvarsia, joita voi kartoissa katsoa joka suuntaan eteen- ja taaksepäin liikkuen Googlen Street View'n tapaan. Tämän lisäksi autojen keräämien tietojen avulla parannetaan karttojen kattavuutta, jalankulkijatietoja ja osoitteiden paikkansapitävyyttä.

Lue lisää: Google Mapsissa on huomaamaton nappi, josta on paljon iloa

Viime syksynä Apple esitteli uusia karttojaan, jotka muun muassa tarjoavat kolmiulotteisia näkymiä valituista kaupungeista, tarkempia tiemerkintöjä ja näkyvämpiä julkisen liikenteen tietoja pysäkkeineen.

Apple ei kertonut, millä aikataululla uudet kartat tulevat Suomeen, mutta ne ovat tulossa ”pian”. Ei ole tiedossa, ovatko kaikki mainitut ominaisuudet heti käytettävissä tai kuinka kattavasti ne löytyvät eri kaupungeista.

Apple Maps toimii iOS-laitteissa. Googlen kilpaileva karttapalvelu Google Maps on vapaammin saatavilla ja se on tarjonnut katukuvia ja myös kolmiulotteisia kaupunkeja jo vuosien ajan.

Karttoihin on liittynyt myös huolia yksityisyydestä. Mitä katukuviin tulee, Apple lupaa Googlen tavoin sumentaa ihmisten kasvot ja autojen rekisterikilvet. Ainakaan Googlen tapauksessa tämä ei ole aina onnistunut täydellisesti. Mikäli tarvetta ilmenee, Applelta voi jälkikäteen pyytää kasvojen, rekisterikilven tai kodin sensuroimista.

Apple kuvasi Suomea autoillaan myös viime kesänä. Kaiken kaikkiaan yhtiö laskee ajaneensa noin 6,4 miljoonaa kilometriä ympäri maailman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?