Telia TV:n kauko­säädin suli sata­kuntalaisen Päivin pöydälle

Telia TV:n kaukosäätimeen iskenyttä vikaa ei tiedetä. Yhtiön mukaan kaukosäätimiä uskaltaa käyttää.

Kanavien sekoilu televisiossa paljasti, että kaikki ei ole kunnossa.

15.4.2022 7:01

Satakuntalainen Päivi koki hämmennyksen hetkiä viikonloppuna Telia TV -viihdepalvelun kaukosäätimen kanssa. Hän löysi kaukosäätimen lauantaina osittain sulaneena ja se oli muuttunut kauttaaltaan muhkuraiseksi.

– En ensin sitä sen tarkemmin tutkaillut, kun yritin vain laittaa Telia TV:n päälle. Kaikki kanavat heittelivät sekaisin tv:ssä. Sitten rupesin katsomaan kaukosäädintä, että herranjestas tämähän on ihan mutkalla!, Päivi kertoo.

Kaukosäädin lepäsi sohvapöydällä, johon ei tullut palojälkiä.

– Ajattelin kauhulla, ettei tämän olisi ihan kauheasti enempää tarvinnut lämmetä, että olisi voinut tulipalon sytyttää.

Kaukosäädin on muuttanut muotoaan kauttaaltaan. Paristokotelo on turvonnut auki.

Päivi epäilee, että kaukosäätimeen on tullut oikosulku, mutta vian syytä ei tiedetä. Telia toivoo kaukosäätimen nähtäväkseen, jotta asiasta voidaan ottaa selvää.

– Vaikka kyseessä vaikuttaisi olevan yksittäistapaus, suhtaudumme asiaan vakavasti. Otamme todella mielellämme vastaan viallisen kaukosäätimen, jotta voimme käydä tarkkaan tapauksen läpi sopimusvalmistajan kanssa, Telian viestinnästä sanotaan.

Päivi kertoo olleensa yhteydessä Teliaan aiemmin, mutta silloin heillä ei hänen mukaansa ollut vielä kiinnostusta selvittää asiaa sen enempää. Uusi kaukosäädin kuitenkin lähetettiin nopeasti. Päivi ei vaan ole varma, uskaltaako sitä käyttää tai jättää vahtimatta.

– Sitä en tiedä, pitääkö siitä nyppiä paristot pois joka välissä.

Telia vakuuttaa, ettei tähän ole tarvetta. Yhtiön mukaan asia halutaan silti tutkia perinpohjaisesti.

Tiedossamme ei ole, että vastaavia tapauksia olisi sattunut.

– Tiedossamme ei ole, että vastaavia tapauksia olisi sattunut. Olemme myyneet satojatuhansia Telia TV -bokseja ja tällainen tapaus tulee nyt ensi kertaa vastaan, Teliasta korostetaan.

Päälle viisikymppinen Päivi ei ollut ennen tullut ajatelleeksi, että paristokäyttöinenkin laite voi ylikuumentua ja sulaa. Yleensä tällaiset uhkat liitetään esimerkiksi matkapuhelimiin ja muihin litiumioniakkuja käyttäviin laitteisiin.

Melkoinen tulipaloriski!

– Melkoinen tulipaloriski!, Päivi kiteyttää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?