On hetkiä, jolloin musiikki­valinta kannattaa pitää piilossa – näin teet sen Spotifyssa

Oman kuuntelunsa voi pitää yksityisenä muuttamalla yhden asetuksen Spotifyssa.

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify kertoo oletuksena musiikkivalintasi sinua palvelussa seuraaville käyttäjille. Spotify myös käyttää kuunteluasi suositellakseen sinulle muuta musiikkia. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla.

Paina Spotify-sovelluksessa oikean yläkulman hammasrattaan kuvaa päästäksesi asetuksiin. Vieritä ruutua alas, kunnes pääset sosiaalisiin asetuksiin. Niiden alta laita päälle yksityinen istunto.

Molemmat asiaan liittyvät toiminnot löytyvät sosiaalisten asetusten alta. Kuvakaappaus.

Spotifyn tietokonesovelluksessa yksityinen istunto löytyy oikean yläkulman alaspäin osoittavan nuolenpään takaa. Näet profiilikuvasi lukkosymbolista, että kuuntelusi on nyt yksityistä.

Toiminnosta voi olla iloa esimerkiksi, jos joudut kaveriporukassa kuuntelemaan musiikkia, joka ei ole omaan makuusi tai haluat fiilistellä jotain takavuosien hittiä, josta joku tuttusi saattaisi innostua laskemaan leikkiä.

Lisäksi kun yksityinen istunto on päällä, Spotify ei käytä kuunteluasi musiikin suosittelemiseen, kuten Viikon suositukset -listan kokoamiseen.

Samassa valikossa on myös erikseen toiminto nimeltä Kuuntelutapahtumat. Jos sinulle riittää seuraajiesi pitäminen pimennossa, laita tämä asetus pois päältä. Tieto musiikin kuuntelustasi menee silti Spotifylle tulevia suosituksia varten.

Huomaa, että yksityinen istunto voi mennä itsestään pois päältä. Spotifyn mukaan näin käy, jos käynnistät Spotifyn uudelleen tai olet pitkään toimettomana palvelussa. Tosin allekirjoittaneen tapauksessa namiska pysyi päällä, vaikka Spotify-sovellus suljettiin ja avattiin uudestaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?