Venäjä sulkee Facebookin ja Instagramin – omistaja­yhtiötä väitetään ”radikaaliksi”

Oikeuden mukaan syynä ovat IT-yhtiö Metan linjaukset Venäjän joukkoihin kohdistuvasta vihapuheesta.

Facebookin ja Instagramin toiminta lakkaa Venäjällä.

21.3. 17:07

tuomioistuin on kieltänyt Venäjällä IT-yhtiö Metan suositut sivustot Facebookin ja Instagramin ”ääriorganisaation” omistamina sisältöinä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Whatsappiin kielto ei ulotu.

– Päätös ei koske toimintaa Metan viestintäsovellus WhatsAppissa johtuen alustan kyvyttömyydestä mahdollistaa julkinen valehtelu, oikeus täsmentää.

Hallitus ilmoitti jo aiemmin kieltävänsä maassa Facebookin, joka rajoitti alustallaan esiintyviä Venäjän uutisia Ukrainan sodasta. Instagram kiellettiin, kun Meta ilmoitti toistaiseksi sallivansa alustalla presidentti Vladimir Putiniin ja venäläisjoukkoihin kohdistuvat väkivaltaiset viestit.

Meta ei kuitenkaan salli venäläisiä siviileitä vastaan kohdistuvaa väkivaltaista sisältöä.

Perjantaina 11. maaliskuuta Venäjän valtakunnansyyttäjänvirasto vaati rikostutkinnan aloittamista Metaa vastaan ​​vedoten Venäjän propagandaan ja ääriliikkeitä koskeviin lakeihin.

Maailmalla on spekuloitu, että Venäjällä olisi halua irtautua koko internetistä. Siksi Moskova pyrkii keskittämään sotapropagandaa enemmän kansalaisiinsa Venäjällä ja ulkomailla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?