DNA:lle uhka­sakko: Operaattorin toiminta lain­vastaista

Traficomin mukaan DNA hankaloittaa asiakkaidensa mahdollisuuksia tarkistaa määräaikaisen liittymänsä päättymispäivä.

DNA:n toiminta on lainvastaista, tulkitsee Traficom.

2.2.2022 14:42

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on asettanut teleoperaattori DNA:lle uhkasakon, koska kuluttajien oikeus tarkastaa sopimuksensa määräaikaisuus tarkastuspalvelun kautta ei toteudu helposti ja välittömästi, kertoo Traficom tiedotteessaan.

Kuluttajilla on ollut vuoden alusta mahdollisuus tarkistaa tekstiviestillä määräaikaisen matkaviestinverkon liittymäsopimuksensa päättymispäivä. Tarkistus tehdään lähettämällä tekstiviesti SOPIMUS (tai ABONNEMANG) numeroon 18321. Palvelun tarkoitus on esimerkiksi helpottaa liittymän vaihtamista uuden tarjouksen jälkeen.

DNA vaatii asiakkailtaan palvelun käytön hyväksyntää, jotta se toimisi. Traficomin tulkinnan mukaan menettely on lainvastainen, ja teleoperaattorin on muutettava käytäntönsä 2.3. mennessä.

Mikäli vaatimus ei täyty määräaikaan mennessä, DNA saa 100 000 euron uhkasakon ja 50 000 euroa jokaiselta kahdelta viikolta tämän jälkeen.

Vanhan liittymän päättymispäivämäärää tarvitaan operaattorilta toiselle vaihdettaessa, eikä asiakas usein muista sitä ostotilanteessa.

DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen sanoi Ylelle tammikuussa yhtiön täyttävän lain vaatimukset oman tulkintansa mukaan. Yhtiö vetosi toiminnassaan tietosuojalainsäädäntöön. Tietosuojavaltuutettu on kuitenkin Traficomin näkemyksen takana.

Tällä hetkellä DNA:n asiakkaan on annettava suostumisensa määräaikaisuuden päättymispäivän tarkistuspalvelun käyttöön asiakaspalvelun tai itsepalvelun kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?