Lauran, 55, roska­posti­kansiosta löytyi viesti lotto­voitosta – on nyt miljonääri

Michiganissa asuva nainen löysi tiedon kolmen miljoonan dollarin voitostaan sähköpostin roskapostikansiosta.

Tapaus herättää kysymyksen sähköpostin mielekkyydestä voitoista ilmoittamiseksi.

26.1. 7:02

Michiganin osavaltiossa Yhdysvalloissa asuva Laura Spears sai elämänsä yllätyksen tutkiessaan sattumalta roskapostejaan. Michigan Lotteryn virallisen blogin mukaan Spears etsi roskapostin seasta kadonnutta viestiä, kun hän löysi jotain vielä kiinnostavampaa: tiedon 3 miljoonan dollarin eli noin 2,7 miljoonan euron lottovoitostaan.

– Silloin huomasin loton sähköpostin, jonka mukaan olin voittanut palkinnon. En voinut uskoa lukemaani, joten kirjauduin lottotililleni vahvistaakseni sähköpostissa olleen viestin. On edelleen niin shokeeraavaa minulle, että todella voitin kolme miljoonaa, 55-vuotias Spears toteaa.

– Lisäsin Michigan Lotteryn ehdottomasti turvallisten lähettäjien listalle siltä varalta, että olen joskus tarpeeksi onnekas saadakseni toisen viestin valtavasta palkinnosta.

Viestin joutuminen roskapostiin ei sinänsä ole yllättävää. Esimerkiksi Googlen Gmail-sähköposti estää roskapostiksi tulkittua sisältöä miljoonittain joka minuutti. Kun ylivoimainen enemmistö voittoa lupailevista viesteistä on valheellisia, on naisen saama aito ilmoitus ilmeisesti tulkittu niin ikään vääräksi.

Lue myös: Heittääkö Gmail laskut tai tärkeät viestit roskapostiin? Näin estät

Voidaankin kysyä, onko sähköposti paras tapa ilmoittaa lottoajille voitoista. Vaikka viesti ei päätyisi roskapostiin, tietoturvastaan tarkka saattaa hävittää viestin avaamatta.

Spears on lunastanut palkintonsa ja aikoo jakaa rahoja perheelleen ja jäädä eläkkeelle aiottua aikaisemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?