Tämän laitteen uskotaan syrjäyttävän iPhonen, mutta se käy liian kuumana

Applen lisätyn todellisuuden laitetta ei ehkä nähdä tänä vuonna. Sen uskotaan syrjäyttävän iPhonen ajan myötä.

Lisätty todellisuus voi olla Applen väylä pois iPhoneista.

18.1. 7:02

Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Apple on vaikeuksissa lisätyn todellisuuden päähineensä kanssa, uutistoimisto Bloomberg kuuli asiasta tietäviltä henkilöiltä. Nimettömien lähteiden mukaan Apple harkitsee laitteen julkaisun siirtämistä ainakin muutamalla kuukaudella.

Applen piti tiettävästi julkistaa laite kehittäjäkokouksessaan kesäkuussa ja tuoda se myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Kehitystä kuitenkin pidättelevät laitteen ylikuumeneminen, kamerat ja ohjelmistot, lähteet kertoivat. Jo ennestään myöhässä oleva päähine saatetaan siis julkistaa vuoden lopussa tai vasta ensi vuonna ja tuoda myyntiin vuoden 2023 aikana.

Lisätyllä todellisuudella tarkoitetaan todellisen näkymän ja tietokoneella luodun keinotekoisen näkymän yhdistämistä. Kyse ei siis ole täydestä virtuaalitodellisuudesta. Päähine olisi Applen ensimmäinen merkittävä tuoteuutuus sitten vuonna 2015 julkaistun Apple Watch -älykellon.

Aiemmin on ennustettu, että Apple julkaisee ensin lisätyn todellisuuden päähineen ja sen jälkeen erilliset lisätyn todellisuuden lasit. Asiantuntija-arvion mukaan jo Applen päähine toimii itsenäisesti ilman iPhonea edistäen Applen ennakoitua siirtymää pois älypuhelimista. Lisätty todellisuus saattaa korvata iPhonen kokonaan kymmenessä vuodessa.

Lue lisää: ”IPhone katoaa 10 vuoden päästä” – tässä on korvaaja

Lisättyyn todellisuuteen voi kuitenkin liittyä imago-ongelma. Googlen päässä pidettävät Glass-sangat antoivat teknologiasta huonon vaikutelman monille jo vuosia sitten, vaikka ne eivät varsinaisesti lisättyä todellisuutta tarjonneetkaan. Useat käyttäjät eivät puolestaan välttämättä kehtaa esiintyä julkisesti minkäänlaisen silmikon kanssa.

Lue lisää: Google-guru Glassista: ”Yksi hyvä ja yksi huonompi päätös”

Applen päähineestä ei odoteta hittiä ensimetreillä. Siitä tulee todennäköisesti kallis ja harvojen ostama tuote, mutta se voi rakentaa pohjaa rahakkaammille markkinoille myöhemmin.

Lähteiden mukaan Apple aikoi esitellä päähineensä alun perin jo vuonna 2021 ja alkaa myydä sitä tänä vuonna. Laitteen uskotaan olleen kehityksessä vuodesta 2015 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?