Estä verkkosivujen pyynnöt ilmoitusten lähettämiseen Chromessa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Säästä aikaa ja vaivaa – muuta tämä Chromen asetus

Asiallisetkin verkkosivut haluavat usein lähettää ilmoituksia. Kyselyille voi laittaa stopin.

Selaimen lähettämät turhat ilmoitukset verkkosivuilta kannattaa estää.

10.1. 7:01

Menet verkkosivulle ja ennen kuin ennätät tehdä mitään, sivu kyselee lupaa ilmoitusten lähettämiseen. "Kyllä” on oletusarvoinen vastaus, eli sitä tulee helposti klikattua.

Hommassa ei välttämättä ole mitään epäilyttävää, mutta ajan kanssa se voi alkaa ärsyttää ja pidemmän päälle vie myös aikaa. Etenkin, kun surffaajan pitää myös setviä itsensä läpi EU:n velvoittamista evästekyselyistä.

Nettiselainten asetuksista löytyy mahdollisuus ottaa ilmoitukset kokonaan pois päältä tai estää ne vaikka sivukohtaisesti. Maailman suosituimmassa selaimessa Chromessa asetus toimii näin:

Android-puhelimessa paina Chromessa oikean yläkulman kolmea pistettä osoitepalkin oikealla puolella. Sen jälkeen valitse Asetukset > Sivustoasetukset > Ilmoitukset. Näet ylimpänä liukukytkimen, jonka yhteydessä lukee ”Sivustot saavat pyytää lupaa lähettää ilmoituksia”. Laita kytkin pois päältä.

Lue lisää: Googlen toimitus­johtaja piina­penkkiin – yhtiötä syytetään käyttäjien tietojen keruusta "pornotilassa"

Kytkimen alta löytyy lievempi vaihtoehto, hiljaisemmat viestit, joka estää ilmoituksia häiritsemästä käyttäjää.

Voit estää kyselyt kokonaan tai hyväksyä vähemmän ärsyttävät ilmoitukset.

Tietokoneessa paina Chrome-selaimen oikean yläkulman kolmea pistettä ja valitse Asetukset > Tietosuoja ja turvallisuus > Sivustoasetukset > Ilmoitukset. Voit nyt valita kahdesta vaihtoehdosta: Käytä hiljaisempia viestejä tai älä salli sivustojen lähettää ilmoituksia.

Chrome ei näytä ilmoituksia iPhonella tai iPadilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?