Ilon kyyneleet on maailman suosituin emoji - Digitoday - Ilta-Sanomat

Arvaat varmaan maailman suosituimman emojin – mutta tiedätkö, mikä on kakkonen?

Ilon kyyneleet on edelleen suosituin emoji. Samaan aikaan emojeista päättävä elin miettii, onko joitakin emojeja jo liikaa.

Kyyneliä naurava naama on pitänyt pintansa suosituimpana emojina. Kuvakaappaus.

7.12.2021 11:31

Maailman eniten käytetty emoji on edelleen naama, joka nauraa ilon kyynelin eli 😂. Voittoa tavoittelematon ja emojeista päättävä Unicode Consortium kertoo tämän emojin käsittävän 5 prosenttia kaikesta emojien käytöstä ympäri maailman.

Vain yksi toinen emoji, sydän eli ❤️, pääsee lähelle. Sen jälkeen on selkeä ero muihin. Maailman kymmenen suosituinta emojia ovat 😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊.

Ilon kyyneleet oli suosituin emoji myös vuonna 2019, kun Unicode-konsortio edellisen kerran selvitti asiaa. Nykyisin 92 prosenttia verkonkäyttäjistä käyttää emojeita, joita on yhteensä 3663 kappaletta. Kuitenkin suosituimmat 100 emojia kattavat 82 prosenttia kaikista emojien jaoista.

Liput ovat kaikista vähiten suosittu emojien kategoria ja maiden liput vähiten suosittu alakategoria. Ne kuitenkin sisältävät eniten emojeja, jopa 258 kappaletta.

Konsortion mukaan tilanne on vahva signaali sen puolesta, ettei tiettyjä tarkkoja konsepteja, kuten lippuja, tai yhden käytön esineitä, kuten suihkumyssyjä, pitäisi enää saattaa emojien muotoon niin paljon kuin ennen.

Kun Unicode Consortium hyväksyy uusia emojeja, jää esimerkiksi Googlen, Applen tai Metan tehtäväksi saattaa ne tavallisille käyttäjille omine versioineen. Parhaillaan ollaan ottamassa käyttöön kymmeniä uusia emojeja, jotka konsortio lisäsi syyskuussa merkistöstandardiinsa.

Lue lisää: Varo: Suosittu emoji näyttää erilaiselta iPhonessa ja Androidissa – väärinkäsityksen vaara on suuri

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?