Skandaalissa rypenyt peli­jätti mokasi taas: Revitty Koraani verisenä lattialla

Activision Blizzard poisti loukkaavan sisällön pelistä nopeasti, mutta kohu oli jo valmis.

Call of Duty: Vanguard sijoittuu toiseen maailmansotaan.

18.11.2021 10:57

Peliyhtiö Activision Blizzard pyytää anteeksi Koraanin, eli islamin uskon pyhän kirjan loukkaavaa käyttöä videopelissä. Koraanin sivuja näkyi lattialla ja paikoin verisinä uudessa Call of Duty: Vanguard -pelissä. Koraanin kohteleminen epäkunnioittavasti nähdään loukkauksena muslimeja kohtaan.

Asiasta kertoo muun muassa PC Gamer, jonka mukaan verisen Koraanin saattoi kohdata pelin zombitilassa, jossa pelaaja kulkee halki Stalingradin.

Activisionin arabiaksi Twitterissä julkaisema anteeksipyyntö kuuluu suurin piirtein näin:

Call of Duty on tehty kaikille. Peliin sisällytettiin viime viikolla vahingossa muslimeille tunteetonta sisältöä, joka on sittemmin poistettu pelistä. Sen ei olisi koskaan pitänyt esiintyä pelissä niin kuin se teki. Pyydämme syvästi anteeksi. Puutumme välittömästi asiaan sisäisesti estääksemme vastaavan tulevaisuudessa.

Verisestä Koraanista Twitterissä valittanut nimimerkki BKTO0R vastasi Actisivionille, että uskonto on punainen viiva, eikä tällaisen virheen toistamiselle ole sijaa.

Activision Blizzardilla on ollut jo valmiiksi vaikea vuosi. Kesällä sitä vastaan nostettiin kanne, jonka mukaan yhtiössä on vallinnut naisia syrjivä ja seksuaalisesti häirinnyt ”veljeskunta”. Skandaali poiki muitakin kanteita, joista yhden Activision pyrki sopimaan yli 15 miljoonalla eurolla syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?