Yksi muutos saa monet estämään Windows 11 -päivityksen: ”Tämä ei ole Mac”

Windows 11:n eniten toivottu ominaisuus on tehtäväpalkin sijainnin vaihtaminen, Neowin kertoo.

Tehtäväpalkki on se osa Windowsin käyttöliittymää, jossa aloituspainikkeen lisäksi näkyy esimerkiksi sovellusten pikakuvakkeita, kellonaika ja päivämäärä.

21.9.2021 7:00

Pian saapuva Windows 11 ei ole kaikilta osin parannus verrattuna nykyiseen Windows 10:een. Neowin-uutispalvelun mukaan eniten närää aiheuttaa jo kuukausia arvosteltu päätös tehtäväpalkin lukitsemisesta näytön alalaitaan.

Lue lisää: Windows 11:n julkistuksella outo jälkipyykki: Fanit käärmeissään muutoksesta, ajankohta ja vaatimukset vaihtuivat...

Windows 10:ssä tehtäväpalkin voi siirtää mille tahansa näytön reunalle, mutta Windows 11:ssä se voi ainakin toistaiseksi sijaita vain alareunassa. Pyyntö mahdollisuuden palauttamiseksi on kerännyt Microsoftin Windows Insider -testaajille varaamassa Feedback Hubissa jo 20 000 tukiääntä. Osa käyttäjistä sanoo, etteivät aio päivittää Windows 11:een, koska tehtäväpalkin sijainnin vaihtaminen on heille keskeinen ominaisuus päivittäisen työnteon kannalta.

– Mitä tämä on, et voi siirtää tehtäväpalkkia sinulle parempaan paikkaan, tämä ei ole Mac, tuohahtaa yksi käyttäjä Feedback Hubissa.

Kommentti on sikäli hassu, että Applen Mac-tietokoneiden macOS-käyttöjärjestelmässä tehtäväpalkin vastine Dock on mahdollista siirtää näytön vasempaan tai oikeaan reunaan.

Microsoft on antanut vain yleisluontoisen vastauksen, jonka mukaan Windows 11:n ominaisuuksia arvioidaan palautteen perusteella. Muitakin kiisteltyjä muutoksia on luvassa. Microsoft on muun muassa ollut vaikeuttamassa nettiselaimen vaihtamista Windows 11:ssa.

Lue lisää: Tekeekö Microsoft sen taas? Selaimen vaihtaminen Windows 11:ssä ei onnistu noin vain

Windows 11 tulee saataville ensi kuussa tiistaina 5. lokakuuta. Samana päivänä käyttäjille aletaan tarjota ilmaista päivitystä latauksen muodossa ensimmäisiin Windows 10:llä varustettuihin tietokoneisiin sekä aletaan myydä uudella käyttöjärjestelmällä varustettuja pc-tietokoneita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?