Tekeekö Microsoft sen taas? Selaimen vaihtaminen Windows 11:ssä ei onnistu noin vain

Jos tulevan Windowsin oletusnettiselainta ei vaihda sen asennuksen yhteydessä, homma on myöhemmin vaikeaa, kertoo The Verge.

Microsoft on rakentamassa Windows 11:n ja Edge-selaimensa välille vahvaa kytkyä.

19.8.2021 16:04

Microsoft vaikeuttaa nettiselaimen vaihtamista Windows 11:ssa. Jos asetusta ei muuta heti uuden selaimen asennuksen ja käyttöönoton yhteydessä, se on jatkossa varsin vaikeaa, kertoo The Verge.

Jos ”käytä aina tätä selainta” -valinta jää tekemättä, jatkossa ainoa keino on valita Windowsin asetuksista käsin tiedostotyypit, jotka halutaan avattavan vaihtoehtoisella selaimella. Näitä ovat muun muassa htm, html, xhtml ja monia muita.

Vaihtoehtoinen selain, kuten Chrome, Firefox, Vivaldi tai Opera, toimii täysin normaalisti omasta kuvakkeestaan käynnistettynä. Mutta kun esimerkiksi klikataan sähköpostin linkkiä, verkkosivu aukeaa Windowsin oletusselaimessa – joka on Microsoftin Edge.

Lue lisää: Hidasteleeko uusi Windows? Näin Microsoft kuittaa epäilyt

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Microsoft kokeilee kepillä jäätä koplaamalla käyttöjärjestelmän ja verkkoselaimen vahvasti. Microsoft suostui EU:n painostuksesta vuonna 2009 Windowsissa valintaruutuun, jossa Internet Explorerille tarjottiin vaihtoehtoja. Toinen vaihtoehto olisi ollut lihavien sakkojen maksaminen.

Lue lisää: Microsoft sopi EU:n kanssa selainriitansa

Koska Microsoft ei ole aloittanut vielä Windows 11:n lopullisen version jakelua, asia voi vielä muuttua ennen julkaisua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?