Kaikki hakemukset Helsingin kaupungin vuokra-asuntoihin tehtävä uudestaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Helsinki uusii haku­järjestelmän: Kaikki hakemukset kaupungin vuokra-asuntoihin tehtävä uudestaan

Helsingin kaupunki uudistaa vuokra-asuntojen hakujärjestelmää. Kaikkien hakijoiden on tehtävä uusi hakemus.

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoihin hakevat joutuvat pian tekemään uuden hakemuksen. Kuva Myllypurosta Helsingin kaupungin vuokra-asunnoista.

11.8.2021 13:51

Kaikkien, jotka haluavat jatkaa vuokra-asunnon hakua Helsingin kaupungilta, on tehtävä uusi hakemus, tiedottaa kaupunki. Helsinki uudistaa vuokra-asuntohakemusten järjestelmää, eikä vanhoja asuntohakemuksia voi siirtää vanhasta järjestelmästä uuteen.

Uudistusten tarkka päivämäärä ei kuitenkaan ole vielä tiedossa, ja kaupunki aikoo elokuun aikana kertoa nykyisten asuntohakemusten vanhenemispäivämäärän ja uusien hakemusten julkaisupäivämäärän sekä muuta tietoa.

Vanhoja hakemuksia ei voida siirtää uuteen järjestelmään, koska hakemusten sisällöt ovat erilaiset. Uusissa hakemuksissa hakija voi esimerkiksi kertoa tilanteestaan entistä kattavammin.

Lisäksi hakijat tunnistetaan jatkossa pankkitunnisteilla tai mobiilivarmenteilla. Vuokra-asuntohaun sähköisessä asioinnissa voi jatkossa selata omia hakemuksia, muokata niitä ja reagoida mahdollisiin asuntotarjouksiin.

Hekan ja Asuntohankinnan Ara-vuokra-asunnoissa asuville avataan uusi hakumenettely keskinäistä vaihtoa hakeville.

Lue lisää: Kaikki 15 asuntonäyttöön saapunutta toistivat saman mokan: Yleinen virhe voi estää unelmien asunnon saannin

Lue lisää: Juhani on muuttanut elämänsä aikana 16 kertaa: Kertoo nyt, miten muuton voi saada jopa puoleen hintaan – kattava muistilista joka muuttajalle

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?