Spotify testaa 0,99 dollaria kuukaudessa maksavaa tilausta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Spotify kokeilee ääri­halpaa tilausta – mainoksia pukkaa silti

Testattu tilausvaihtoehto maksaa vain kymmenesosan normaalista, The Verge kertoo.

Kokeilua edelsi hintojen nostaminen joissakin maissa kuten Suomessa.

3.8. 16:00

Ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu Spotify testaa tilausta, joka maksaa vain 0,99 dollaria kuukaudessa. Hinta on siis noin kymmenesosa Spotifyn normaalista Premium-tilauksesta, joka maksaa 9,99 dollaria kuukaudessa.

Asiasta kertoo The Verge, joka kuuli Spotifyn kokeilusta lukijaltaan. Spotify vahvisti testin, mutta korosti, ettei se välttämättä johda mihinkään. 0,99 dollarilla kuukaudessa joutuu edelleen sietämään mainoksia ilmaisversion tavoin, mutta kappaleita voi ohittaa rajattomasti, ja soitettavan kappaleen voi valita vapaasti.

Puhelimessa ilmaisversio sallii enintään kuuden kappaleen ohittamisen tunnissa, ja kappaleita ei voi enimmäkseen valita vapaasti. Sen sijaan käyttäjä on pitkälti soittolistojen ja albumien varassa.

Spotifyn selainversiossa ilmaiskäyttäjätkin voivat kyllä valita kappaleita vapaasti, eikä kappaleiden ylitse hyppimistä rajoiteta.

On käyttäjästä kiinni, mitä ilmaisversion puutteita hän pitää pahimpina. Allekirjoittaneen kokemuksen mukaan mainokset ovat nykyään selvästi aiempaa yleisempiä ja sen myötä katkaisevat musiikin kuuntelun entistä häiritsevämmin ainakin puhelimessa. Sen sijaan esimerkiksi kappaleiden skippaukseen ei ole ollut niin kovaa tarvetta, että kuuden kappaleen rajoitus olisi kovasti kiusannut.

Spotify nosti hintojaan Suomessa alkuvuonna. Esimerkiksi tavallinen Premium-tilaus maksaa nyt 10,99 euroa kuukaudessa aiemman 9,99 euron sijaan.

Lue lisää: Nyt se tapahtui: Spotify nosti hintoja Suomessa – kilpailijoita kalliimpi

Korotuksen myötä Spotify muuttui useita kilpailijoitaan kalliimmaksi. Esimerkiksi tavallinen Apple Music -tilaus maksaa 9,99 euroa kuukaudessa. Saman hintaluokan tilauksia tarjoavat myös musiikkipalvelu Tidal sekä Googlen YouTube Music Premium.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?