Mitä tekevät uudet nuolet Facebookissa? - Digitoday - Ilta-Sanomat

Oletko nähnyt oudot nuolet Facebookissa? Vielä julkistamatonta toimintoa testataan Suomessakin

Hyviä kommentteja Facebookissa esittänyt voi saada palvelussa erityisen merkinnän arvostuksestaan.

Facebook testaa uutta toimintoa muun muassa Suomessa.

31.7. 7:00

Facebookin käyttäjät ovat viime aikoina saattaneet nähdä uudenlaisia merkkejä esimerkiksi Facebook-ryhmien keskusteluissa.

Tyypillisen Tykkää-vaihtoehdon sijasta kommentin alla saattaakin olla kaksi nuolta, toinen ylös- ja toinen alaspäin.

Joissakin Facebook-ryhmissä kommenttien alla on Tykkää-valinnan sijasta ylös- ja alaspäin osoittavat nuolet.

Facebookin mukaan ominaisuutta testataan rajatussa määrässä ryhmiä ympäri maailman.

Palvelulta on toivottu usein tykkää-napin vastapainoksi ei-tykkää -valintaa, ja nuolten idea onkin jotain siihen suuntaan.

– Me testaamme kommenteista äänestämistä, mikä antaa ryhmille mahdollisuuden antaa palautetta kommenteille, Facebook vastaa Ilta-Sanomille.

Palautteen antaminen tapahtuu yksinkertaisesti jompaa kumpaa nuolta klikkaamalla. Tällä tavalla käyttäjä voi kertoa, pitääkö hän kommenttia arvokkaana vai ei.

– Sinulla on myös mahdollisuus kertoa, miksi kommentti on arvokas valitsemalla vaihtoehdoista kuten opettavainen, avulias, ystävällinen, ajankohtainen, viihdyttävä tai uusi idea.

Vain käyttäjä itse näkee, mille kommenteille hän on antanut palautetta.

Usean käyttäjän arvokkaiksi arvioimat kommentit nostetaan keskusteluketjussa ylöspäin, ja usein hyviksi arvioiduiden kommenttien tekijät voivat saada erityisen ”Valued Voices”-merkinnän, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa ”Arvostettua ääntä”.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Facebook testaa nuolinäppäimiä. Palvelussa oli samanlainen koe käynnissä jo kolme vuotta sitten rajatulle käyttäjäjoukolle.

Lue lisää: Facebook laajentaa testiä: Yhä useampi voi löytää uudet näppäimet

Tuolloin Facebook korosti, ettei alaspäin osoittava nuoli tarkoita samaa kuin käyttäjien usein toivoma ”ei tykkää” -peukku, eli sitä ei ollut tarkoitus käyttää, jos ei satu pitämään esimerkiksi jonkun mielipiteestä.

Sen sijaan yhtiö toivoi, että valintaa käytetään hyökkäävien, harhaanjohtavien tai muuten asiattomien kommenttien ilmiantamiseen.

Facebookissa tosin on jo keinoja, joilla voi raportoida esimerkiksi palvelussa kielletystä aineistosta.

Tuolloin alaspäin osoittavan nuolen klikkaaminen piilotti kommentin, mutta vain klikkaajalta, ja kommentti jäi näkyviin muille käyttäjille. Facebook ei myöskään näyttänyt kommentin vieressä sitä, kuinka moni käyttäjä on antanut sille miinusäänen.

Lue lisää: Facebook tuplasi tuloksensa

Lue lisää: Biden: Facebook ei tapa ihmisiä – presidentti lievensi aiempia lausuntojaan

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?