Google estää sokerideittailua – poistaa pian sovellukset

Google päivitti Play Store -sovelluskaupan sääntöjä. Päivityksen myötä niin kutsuttuun sokerideittailuun suunnitellut sovellukset kielletään.

Googlen Play Store -sovelluskaupan käyttöehdot uudistuivat. Uudet säännöt kieltävät niin kutsuttuun sokerideittailuun suunnitellut sovellukset kokonaan.

30.7.2021 10:51

Teknologiajätti Google päivitti eilen Google Play -sovelluskauppansa käyttöehtoja. Kaupan uudet ohjeistukset kieltävät niin kutsuttua sokerideittailua mahdollistavat sovellukset kokonaan.

Sokerideittailulla tarkoitetaan järjestelyä, jossa nuori nainen tai mies tapailee huomattavasti vanhempaa miestä tai naista ja saa tältä rahallista hyötyä. Usein sokerideittailuun liittyy myös seksikauppaa.

Tähän mennessä Googlen virallisesta sovelluskaupasta on voinut ladata lukuisia järjestelystä kiinnostuneille suunniteltuja sovelluksia. Uusissa säännöissä kyseiset sovellukset ovat kiellettyjen seksuaalista sisältöä tai asiattomuuksia sisällään pitävien sovellusten listalla.

Päätös alkaa vaikuttamaan syyskuun alusta eteenpäin. Tällöin olemassa olevat sovellukset viimeistään poistetaan kaupasta ja uusia ei enää pysty kauppaan lataamaan.

Googlen Android Police -sivustolle lähettämän lausunnon mukaan yhtiö tukee innolla kehittäjäkumppaneitaan, mutta haluaa myös tarjota käyttäjilleen turvallisen kokemuksen alustoillaan.

– Päivitimme käyttöehtomme kieltämään sovellukset, jotka edesauttavat seksuaalisten tekojen tarjoamista rahallista korvausta vastaan. Päätöksemme taustalla on kansalaisjärjestöiltä, valtioilta sekä käyttäjien turvallisuutta suojelevilta ryhmiltä saatu palaute, Googlelta viestitään.

Myös kilpailevalla Applella on vastaava linjaus oman App Store -kauppansa käyttöehdoissa. Apple kieltää sovellukset, joihin voi sisältyä ”pornografiaa tai joita voidaan käyttää prostituution helpottamiseksi”.

Googlen tapauksessa sovelluksia on kuitenkin edelleen mahdollista hankkia, vaikkakin epävirallisia kanavia pitkin. Android-käyttöjärjestelmä mahdollistaa sovellusten lataamisen myös Googlen virallisen kaupan ulkopuolelta, siinä missä Applen laitteilla tämä ei ole mahdollista.

Lue lisää: Apple hurjan paineen alla: iPhoneen halutaan iso muutos

Lue lisää: EU virittelee todellista pommia Applea vastaan – iskisi kipeästi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?