Onko tietokone Windows 11 -yhteensopiva? Helppo sovellus paljastaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Toimiiko Windows 11 tietokoneessasi? Helppo keino paljastaa

Helppokäyttöinen sovellus näyttää, voiko tietokoneeseesi asentaa Windows 11 -käyttöjärjestelmän.

28.7. 7:00

Microsoft on julkaisemassa lähiaikoina seuraajan Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Windows 11 ei kuitenkaan välttämättä toimi kaikissa Windows 10:tä vaivatta pyörittävissä tietokoneissa, sillä laitteistolta vaaditaan jälleen hieman enemmän.

Microsoft on julkaissut listan Windows 11 -käyttöjärjestelmän laitevaatimuksista, joiden tutkiminen tietokoneelta vaatii kuitenkin hieman taitoa ja vaivaa.

Aiemmin yhtiö tarjosi yhteensopivuuden tarkistamiseen myös Tietokoneen kuntotarkistus -nimistä sovellusta, mutta veti sen takaisin valitusten takia: Varhaisten käyttäjien mielestä sovellus ei kertonut tarpeeksi tarkasti, miksi kone ei ole Windows 11 -yhteensopiva.

Microsoftin mukaan uusi versio tarkistusohjelmasta on ”tulossa pian”.

Tarkistuksen voi kuitenkin tehdä myös tarkoitukseen luodulla ilmaisella WhyNotWin11-sovelluksella, joka on julkaistu ohjelmistokehitykseen erikoistuneella GitHub-verkkosivustolla.

Sovelluksen Github-sivun alkuosa voi näyttää haastavalta, mutta onneksi peruskäyttäjä voi kelata suoraan sivun puoleenväliin, josta löytyy linkki ”Download the latest stable release”.

Linkin kautta pääsee lataamaan tietokoneelle sovelluksen exe-tiedoston, jonka klikkaaminen taas käynnistää sovelluksen asentamisen ja toiminnan.

Koneen tietoturva-asetuksista riippuen sovelluksen lataus ja asennus saattavat tosin aiheuttaa pari varoitusta.

Asennuksen jälkeen sovellus näyttää erillisessä ikkunassa listan tietokoneen ominaisuuksista ja täyttävätkö ne Windows 11 -vaatimukset.

Jos kaikki on hyvin, pitäisi jokaisessa kohdassa olla vihreä merkki hyväksynnän merkiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?