Netflix laajentaa peleihin – saattaa käydä kukkarollasi, vaikka et koskaan pelaisi

Bloomberg vahvistaa Netflixin suunnitelmat laajentaa videopeleihin.

Pelejä voi olla aluksi tarjolla varsin rajatusti.

15.7.2021 16:00

Etenkin elokuvista ja tv-sarjoista tunnettu suoratoistopalvelu Netflix alkaa tarjota videopelejä jossain vaiheessa ensi vuonna, kertovat uutistoimisto Bloombergin nimettömät lähteet. Pelit tulevat nykyisen tarjonnan rinnalle uutena ohjelmagenrenä, eikä peleistä aiota veloittaa erikseen.

Netflix kertoi keskiviikkona palkanneensa aiemmin pelijätti Electronic Artsissa ja viimeksi Facebookissa työskennelleen Mike Verdun johtamaan pelinkehitystään. Nimetön lähde kertoi, että Netflix palkkaa tulevina kuukausina enemmänkin pelialan osaajia.

Bloombergin lähteen mukaan Netflix ei ole vielä päättänyt pelinkehitysstrategiaansa. Palvelu saattaa aloittaa vain muutaman pelin voimin. Nähtäväksi jää, aikooko Netflix nojata ainoastaan tai lähinnä omaan pelituotantoonsa, vai avaako yhtiö palveluaan myös ulkopuolisille pelitaloille.

Lisäksi mainitsematta jäi tapa, jolla pelit tarjotaan. Netflixin tapauksessa olisi luonnollista, että pelit striimataan käyttäjille kaukana olevilta palvelimilta samalla tavalla kuin elokuvat ja tv-sarjat toimitetaan. Aiempien tietojen valossa näyttää kuitenkin siltä, että pelit ladataan käyttäjän laitteelle ja niitä pelataan paikallisesti.

Lue lisää: Netflixillä on suuri suunnitelma – näin uusi aluevaltaus tapahtuisi

Netflixin tulevaa palvelua on kuvailtu pienemmäksi versioksi Apple Arcadesta. Applen vuonna 2019 julkaisema pelipalvelu tarjoaa pelejä ladattaviksi laitteelle, eikä niitä suoratoisteta Applen palvelimilta käsin.

Vaikka peleistä ei tiettävästi laskuteta erikseen, laajennus videopeleihin voi lopulta koitua kaikkien käyttäjien kiusaksi. Bloomberg pitää mahdollisena, että pelit oikeuttavat Netflixille tilaushintojen nostamisen tulevina vuosina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?