Windows 11 saa ominaisuuspäivityksiä kerran vuodessa, kuukausittaisista päivityksistä pienempiä ja nopeampia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Windows 11 päivittyy uudella tavalla – näin asiat muuttuvat

Windows 11 päivittyy eri tavalla kuin Windows 10. Kokemuksesta luvataan miellyttävämpää käyttäjille.

Widget- eli pienoisohjelmanäkymä on yksi Windows 11:n uudistuksista.

7.7. 10:07

Microsoftin tuleva Windows 11 poikkeaa nykyisestä Kympistä usein tavoin, mutta useita käyttäjiä ilahduttanevat muutokset käyttöjärjestelmän päivitystapaan. Asiasta kertovan Windows Latest -uutispalvelun mukaan yksi muutos koskee suurempia ominaisuuspäivityksiä, joita Windows 10:een on julkaistu ensin neljästi ja myöhemmin kahdesti vuodessa. Windows 11 saa tällaisia päivityksiä vain kerran vuodessa.

Lue lisää: Microsoft julkisti Windows 11:n – Android-sovellukset tulevat pc:lle

Ensimmäinen tällainen ominaisuuspäivitys on ilmestymässä ensi vuoden jälkipuolella. Microsoft tarjoaa tukea kerran vuodessa ilmestyville versioille 24 kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että kotikäyttäjä saa tietoturvakorjauksia vielä kahden vuoden ajan, vaikka ei päivittäisikään seuraavaan Windows 11:n versioon. Windows 11:n yritys- ja opetusversioita tuetaan 36 kuukauden ajan.

Nähtäväksi jää, tuleeko näistä vuosittaisista päivityksistä entistä isompia möhkäleitä, jos ja kun niihin pakataan mukaan enemmän muutoksia kuin nykyisiin kahdesti vuodessa ilmestyviin päivityksiin.

Microsoft on nykyisten päivitysten kanssa joutunut korjaamaan niistä lukuisia vikoja julkaisun jälkeen, eikä ominaisuuspäivitysten asentamista ensimmäisten joukossa ole siksi voinut suositella. Toiveena on, että kerran vuodessa ilmestyvät päivitykset antavat Microsoftille enemmän aikaa viimeistellä ne.

Lue myös: ”Tuhosi 220 gigatavua tietojani” – et välttämättä halua asentaa Windows-päivitystä heti

Windows saa myös toisenlaisia päivityksiä. Microsoft julkaisee kerran kuukaudessa, niin kutsuttuna päivitystiistaina, suuren määrän korjauksia Windowsin ja muiden tuotteidensa tietoturva-aukkoihin. Tämä jatkuu myös Windows 11:ssä, mutta Microsoft ennakoi näiden kuukausipäivitysten olevan 40 prosenttia nykyistä pienempiä ja niiden pitäisi asentua nopeammin.

Windows 11 esittää myös arvion, kauanko päivityksen asentamiseen kuluu aikaa. Arvio perustuu laitteen suorittimeen, muistiin ja tallennusvälineisiin. Arvion tarkkuus käytännössä selviää myöhemmin.

Uusi käyttöjärjestelmä on ilmestymässä myöhemmin tänä vuonna, mutta Windows 10 -käyttäjät pääsevät päivittämään siihen vasta ensi vuoden puolella. Kiukkua on herättänyt Windows 11:n yksi laitevaatimus, joka uhkaa tehdä miljoonista muuten hyvistä tietokoneista päivityskelvottomia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?