Playstation osti suomalaisen Housemarque-pelistudion - Digitoday - Ilta-Sanomat

Playstation osti suomalaisen Housemarque-pelistudion

Housemarque on Suomen vanhimpia pelistudioita.

Returnal-pelin päähenkilö Selene on vanhempi nainen, joka ei ole kovin usein nähty hahmo avaruusräiskinnöissä.

29.6. 14:13 | Päivitetty 29.6. 14:44

Sony Computer Entertainment on ostanut suomalaisen pelitalo Housemarquen, yhtiö kertoo blogissaan. Kauppahintaa ei ole julkaistu.

26-vuotias pelistudio on julkaissut vähän aikaa sitten Returnal-pelin Playstation 5:lle. Julkaisullaan se nousi AAA-pelien eli ison budjetin tuotteiden tekijöiden luokkaan.

Housemarque on ollut Sonyn läheinen yhteistyökumppani vuosien ajan. Yhtiöiden yhteistyö alkoi Playstation 3:lle tehdyllä Super Stardust HD -avaruusräiskintälentelyllä, joka oli kehitysversio studion aiemmista peleistä.

Housemarque on myös Suomen vanhimpia pelistudioita ja pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut studio.

Lue lisää: Miljoonien suomalainen satsaus ilmestyi PS5:lle – tästä hehkutetussa Returnalissa on kysymys

Vuonna 1995 perustettu helsinkiläisfirma sai ensimmäisen kansainvälisen hittinsä vuosituhannen vaihteessa miljoonamyyntiin yltäneellä Supreme Snowboardingilla. Sen muihin onnistumisiin kuuluvat Stardust-pelisarja sekä Playstation 3:lla mukavasti pärjännyt Dead Nation.

Returnalin kehitysbudjetti ei ole julkinen, mutta sen uskotaan nousseen useisiin kymmeniin miljooniin euroihin. Suomessa on vain yksi suurempi konsolipelejä tekevä studio, Remedy Entertainment.

Sony, Microsoft ja Nintendo käyvät tiukkaa taistelua ykköskonsolivalmistajan paikasta. Tärkeä osa yhtälössä ovat yksinoikeuspelit, joita ei ole tarjolla kilpailijan laitteille.

Omistamalla pelistudion Sony pystyy varmistamaan, etteivät sen tuotteet päädy myös kilpailijaa suosivien pelaajien iloksi.

Kilpailija Microsoft on ollut ahkera studioiden shoppailija ja se omistaa tällä hetkellä 23 pelistudiota.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?