Bitcoinin arvo syöksyy – liittyy pelaajille hyvään uutiseen

Kiinan rajoitukset kryptovaluuttojen louhimisessa ovat painaneet sekä bitcoinin kurssin että näytönohjainten hinnat laskuun.

Bitcoinin arvo ja näytönohjainsirujen saatavuus ovat yhteydessä toisiinsa.

22.6.2021 15:07

Kiina ilmoitti viikonloppuna rajoittavansa rajusti bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen louhimista. Tämä on kääntänyt saatavuudesta kärsivien näytönohjaimien hinnat laskuun, kertovat The Register ja South China Morning Post.

Kiinan suurimmat pankit ovat ilmoittaneet, että ne eivät enää salli asiakkailtaan kryptovaluuttojen tallentamista, kaupankäyntiä niillä ja estäneet vakuutukset kryptovaluuttakauppiaille. Vastaavasti nettiyhtiöt eivät saa pitää palvelimillaan valuuttakauppiaiden verkkosivuja tai näyttää näiden mainoksia.

Sichuanin, Sisä-Mongolian ja Xinjiangin maakunnat ovat myös kieltäneet kryptovaluuttojen louhimisen eli raskaalla tietokonelaskennalla valmistamisen kokonaan.

Kiinan liikkeiden vuoksi hurjissa hinnoissa olleiden näytönohjainten hinnasta on suurimmillaan sulanut pois jopa kaksi kolmannesta Kiinan sähköisillä kaupankäyntialustoilla.

Vielä ei ole tiedossa, miten tämä heijastuu muualle maailmaan, jossa on pula näytönohjaimista.

Näytönohjaimista on ollut viimeisten kuukausien aikana huutava pula, sillä ne ovat päätyneet kryptovaluuttojen louhijoille tehokkaan laskentatehonsa vuoksi. Pelaajat ympäri maailman ovat jääneet nuolemaan näppejään.

Siruvalmistus on lamassa ympäri maailman. Muun muassa auto- ja elektroniikkavalmistajat ovat joutuneet leikkaamaan tuotantoaan, kun nämä eivät ole saaneet alihankkijoiltaan riittävästi autoissa käytettyjä piirejä. Samoin Playstation 5:n kysyntä on runsaasti tarjontaa suurempaa, kun Sony ei pysty valmistamaan riittävästi konsoleita.

Lue lisää: Playstation 5:n tuotanto ei pysy kysynnän perässä koko ensi vuonna – taustalla sirupula

Lue lisää: Pc-jätti herätti toiveet, sitten veti ne takaisin – kaikkien ankeus jatkuu

Lue lisää: Varaudu maksamaan enemmän: Sirupula iskee myös televisioihin

Kiinan asettamien kieltojen ja rajoitteiden myötä Myös bitcoinin arvo on ollut vapaassa pudotuksessa muutaman päivän ajan. Kirjoitushetkellä yhden bitcoinin arvo oli 26 443,50 euroa. Kaksi päivää sitten arvo oli 30 012,70 euroa ja viikko sitten 33 187,82 euroa.

Bitcoinin hintaa ovat heilutelleet myös monimiljardööri ja nettivaikuttaja Elon Muskin tempoilevat lausunnot virtuaalivaluutoista.

Lue lisää: Elon Musk perui puheitaan, bitcoin ponkaisi jälleen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?