Kuka käyttää Netflix-tiliä? Asian voi selvittää asetuksia katsomalla. - Digitoday - Ilta-Sanomat

Toimiiko Netflix oudosti? Näin tarkistat, ettei kukaan käytä tiliäsi

Voit tarkistaa helposti, mistä kaikkialta ja milloin Netflix-tiliäsi on käytetty.

Onko tililläsi asiaankuulumattomia käyttäjiä? Tarkista kirjautumiset.

28.6.2021 7:03

Netflix-tilisi tunnuksia on voinut tulla lainanneeksi vuosien varrella perheelle, kavereille ja kenties henkilöille, joiden kanssa ei edes ole enää missään tekemisissä. Joskus tunnukset ovat voineet joutua jopa hakkereille ja myyntiin pimeille nettifoorumeille.

Oman tilanteesi voit selvittää selaimessa menemällä Netflixin asetuksiin.

Lue myös: Ikävä yllätys monelle Netflix-käyttäjälle – palvelu testaa tiukkoja rajoituksia

Asiasta kertovan Alphr:n mukaan käyttäjän tulee kirjautua selaimessa Netflixiin ja suunnistaa oikean yläkulman profiilikuvan kautta kohtaan Tili > Viimeaikaiset suoratoistot. Sivu näyttää, milloin tiliä käytettiin, minkälaisella laitteella (selain, äly-tv, puhelinsovellus...) ja mistä sijainnista käsin. Sijainnissa näkyy maa ja nettiyhteyden enemmän tai vähemmän tarkasti yksilöivä ip-osoite.

Jos listassa on tuntemattomia laitteita, sijainteja ja ajankohtia, voi joku käyttää tiliäsi tietämättäsi.

Lue lisää: Netflix-tunnuksesi on konnalle 7,62 euron arvoinen – näin varmistat, ettei kukaan käytä tiliäsi

Kyse ei siis välttämättä ole pahanteosta, vaan joskus kauan sitten unohtuneesta tilinjaosta. Netflixin käyttäjäehdot kuitenkin kieltävät tunnusten jakamisen kuin oman kotitalouden kesken, joten saatat haluta tehdä muutoksia.

Jos listalta löytyy tuntemattomia laitteita, salasanan vaihto voi olla paikallaan. Kirjaudu sisään Netflix-sivustolle, ja Tili-sivulla valitse Vaihda salasana.

Tätä tehdessäsi varmista, että valinta ”Kirjaa käyttäjä ulos kaikilla laitteilla ja edellytä kirjautumista uudella salasanalla” on päällä. Tällöin sinut kirjataan ulos kaikilta laitteilta, joilla tililläsi saatetaan olla kirjautuneena, ja mahdolliset tunkeilijat menettävät pääsyn tiliin.

Vinkkejä salakatselusta voi myös hakea katsotuista ohjelmista. Siirry verkkoselaimella Tili-sivulle, avaa päivitettävästä profiilista kohta Profiilit ja lapsilukitus, ja avaa profiilin Katseluhistoria.

Lue myös: Tuliko katseltua nolouksia Netflixissä? Näin piilotat pimeät hetkesi ja estät suosituksia vinoutumasta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?