Windows 11 vuoti, kuvat esittelevät uutta käyttöliittymää - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kuvavuoto: Tältä näyttää ensi viikolla julkaistava Windows 11

Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä paljastui noin viikkoa ennen sen virallista julkistusta.

Tällaiset Windowsissa vuosikausia eläneet tapahtumaruudut ovat oletuksena poissa uudessa versiossa.

16.6. 11:04

Microsoftin seuraavasta Windowsista julkaistiin kuvakaappauksia kiinalaisessa Baidu-palvelussa. Muun muassa XDA Developers latasi käyttöjärjestelmän vuotaneen version ja vahvistaa kuvien aitouden.

Vuodon perusteella kyseessä todellakin on vahvasti huhuttu Windows 11, joka Microsoftin on määrä julkistaa viikon päästä torstaina.

Lue lisää: Windows 10:n lähtölaskenta alkoi: Seuraaja odottaa nurkan takana

Lue lisää: Microsoftilta mystisiä viestejä – tuleeko uusi Windows?

Yksi kuvakaappaus paljastaa Windowsin tehtäväpalkin olevan nyt alhaalla keskellä, ja aloitusruutu aukeaa niin ikään ruudun keskelle vasemman laidan sijaan. Tämä ja moni muu muutos on poimittu suoraan nyt jo hyllytetystä Windows 10X:stä.

Lue lisää: Korona muutti Microsoftin suunnitelmat: Laitteet myöhästyvät, uusi Windows tulee odottamattomalla tavalla

Aiheesta uutisoi myös esimerkiksi The Verge, jonka toimittaja twiittasi Windows 11:stä useita kuvakaappauksia.

Windowsin aloituspainikkeena toimiva Windows-logo on muuttunut. Vino ja syvyysvaikutelmaa antava kuva on vaihdettu kaksiulotteiseen kuvaan. Live Tiles -tapahtumaruudut ovat kadonneet, joskin ne saa takaisin halutessaan.

Käyttöjärjestelmä uudistaa vanhoja tapoja järjestellä auki olevat ikkunat nopeasti uusiksi. Valinnat löytyvät ikkunoiden oikean yläkulman Suurenna-napin takaa ja sallivat esimerkiksi ikkunoiden asettamisen vierekkäin tasa-arvoisesti tai jotakin ikkunaa painottaen.

Windows 11:stä vaikuttaisi tulevan tarjolle vanhastaan tutut versiot, kuten Home, Pro ja Enterprise. XDA:n mukaan tämä ei ole yllättävää, sillä pinnan alla Windows 11 on edelleen Windows 10:n aiemmin huhuttu 21H2-päivitys. Siitä on käytetty myös nimeä Sun Valley.

Samalla paljastui myös Windows 11:n aloitusääni. Muutoin vaikuttaa siltä, että Windows 11 on lähinnä visuaalinen päivitys. Lisää tietoja käyttöjärjestelmästä voidaan odottaa lähipäivinä, kun sitä on ehditty penkoa enemmän.

Kyseessä on myös vielä keskeneräinen versio, joka voi poiketa monilta osin siitä, joka lopulta tulee tavallisten käyttäjien saataville.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?