Google Chrome -selaimessa voi linkata haluttuun kohtaan verkkosivua - Digitoday - Ilta-Sanomat

Miksei tätä tehty aikaisemmin? Chromeen ilmestyi näppärä toiminto

Verkkosivun oikeaan kohtaan vievän linkin jakaminen on nyt mahdollista Chrome-selaimessa.

Google on luvannut toiminnon myös Androidiin ja iOS:ään.

19.6. 7:01

Tuttu tilanne: Jaat kaverille linkin vaikkapa kookospähkinöitä käsittelevälle verkkosivulle. Niksit pähkinän rikkomiseksi ovat kuitenkin pitkän sivun pohjalla, kaveri lukee sivua aikansa ja turhautuu ennen oikeaan kohtaan pääsemistä.

Nyt tilanne on toinen, Google kertoi hiljattain. Chromessa on tätä nykyä mahdollista luoda linkki haluttuun kohtaan verkkosivua.

Tietokoneessa valitse ensin hiirellä tekstinpätkä, johon haluat linkata. Pidä hiiren ykkösnappia pohjassa, ja maalaa se osa tekstiä, joka on jakamisen kannalta oleellista. Nyt klikkaa hiiren kakkosnappia ja valitse Kopioi linkki korostukseen.

Uusi jako löytyy hiiren kakkosnapin takaa. Kuvakaappaus.

Tästä syntyvä linkki on nyt leikepöydällä ja liimattavissa vaikkapa sähköpostiin tai keskustelupalstalle. Tietokoneessa klikkaa hiiren kakkosnappia ja valitse Liitä.

Linkki on tosin erittäin kömpelö ja pitkä, joten kannattaa harkita sen lyhentämistä Bitlyn tai TinyURLin kaltaisella palvelulla ennen jakamista.

Linkki vie haluttuun ja korostettuun kohtaan verkkosivua. Kuvakaappaus.

Kun vastaanottaja avaa linkin Chromessa, hänet siirretään heti linkattuun kohtaan verkkosivua ja hän näkee myös valitun alueen keltaisella korostettuna. Ominaisuus toimii sekä tietokoneella että puhelimella.

Tämä korostus näkyi myös uudessa Edgessä, joka perustuu samaan teknologiaan Chromen kanssa. Toimivuutta muissa selaimissa ei kokeiltu.

Toiminto ilmestyi allekirjoittaneen Chromeen kuluvalla viikolla. Android-puhelimesta toimintoa ei vielä löytynyt, joskin Google sanoi huhtikuussa konstin tulevan sinnekin ja myöhemmin myös iOS-versioon.

Toiminto muistuttaa Googlen hakukoneen kykyä ohjata hakutuloksen klikkaaja suoraan oikeaan kohtaan verkkosivua.

Lue lisää: Google-hakuun tulee erinomainen uudistus

Aiemmin Chromeen on voinut asentaa lisäosan, joka teki saman asian, Engadget huomauttaa.

Google on tuonut toiminnon asteittain saataville, joten lienee mahdollista ettet vielä näe sitä. Varmista, että Chrome on ajan tasalla painamalla oikean yläkulman kolmea pistettä ja valitsemalla Ohje > Tietoja Google Chromesta. Tästä avautuva sivu päivittää selaimen tarvittaessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?